Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schoonmaken gebeurt het meest op maandag

Schoonmaken gebeurt het meest op maandag

Schoonmaken gebeurt het meest op maandag

Tijd voor een grondige lenteschoonmaak? Grote kans dat je het op maandag doet, 23% van de Nederlanders maakt dan het huis schoon. Overigens is het huis schoonmaken niet populair bij mannen. In 88% van de Nederlandse gezinshuishoudens maakt de vrouw het huis schoon. Dit blijkt uit een enquête over schoonmaken die Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 1.100 consumenten.

Het beginnen aan een schoonmaakklus, biedt echter geen garantie voor het gewenste resultaat. In 72% van de gevallen beëindigen vrouwen de taak vroegtijdig. Strijken en het lappen van ramen moeten het in bijna 20% van de keren dat we er aan beginnen ontgelden en opruimen staken we zelfs in één derde van de gevallen.

Mannen kopen, vrouwen doen

Mannen zijn op hun manier wel betrokken bij het huishouden, maar dan als het de aankoop van een huishoudelijk apparaat betreft. In 70% van de Nederlandse huishoudens wordt de keuze voor een nieuwe stofzuiger, wasmachine of vaatwasser samen met de partner gemaakt.

Onenigheid

Niet alles verloopt vlekkeloos bij het schoonmaken. Onenigheid over het huishouden komt bij 25% van de gezinnen voor. Mannen geven aan vooral ruzie te maken over hoe vaak er wordt schoongemaakt. Bij vrouwen gaat het over wie wat moet schoonmaken. Hoe je het ook wendt of keert, er zal schoongemaakt moeten worden, zelfs door de 67% die aangeeft het absoluut niet leuk te vinden.

Hoe is de rolverdeling bij jullie thuis?

Meer schoonmaken?