Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schoonmaken | Calorieën verbranden

Schoonmaken | Calorieën verbranden

Schoonmaken | Calorieën verbranden

Heb jij de grote voorjaarsschoonmaak binnenkort al ingepland? Goed nieuws! Waarom zou je een duur sportschoolabonnement nemen als de calorieën er thuis met schoonmaken af vliegen? Laat je sporttas dus in de kast en poets je slank!

1. Stofzuigen (119 calorieën)

Stofzuigen is een klus die je misschien wel dagelijks doet. Natuurlijk hangt het van de oppervlakte van je huis af hoe lang je bezig bent, maar met een half uur stofzuigen verbranden we toch al snel zo’n 119 calorieën.

2. Dweilen (153 calorieën)

Heb je een houten of stenen vloer? Dan moet er natuurlijk ook nog gedweild worden. Dit is al helemaal een goede work out, want na een uurtje dweilen heb je 153 calorieën verbrandt.

3. Vloer met hand wassen (187 calorieën)

Wil je nog meer calorieën verbranden? Ga dan niet dweilen, maar ga met de hand de vloer een wasbeurt geven. Voor een half uurtje mag je 187 calorieën noteren.

4. Vegen met een bezem (136 calorieën)

Tijd om je oprit netjes te maken? Ga een half uur vegen met een bezem en je hebt 136 calorieën verbrand. Tel uit je winst!

5. Badkuip poetsen (90 calorieën)

Een klusje waar je snel en veel calorieën mee verbrandt, is het schrobben van de badkuip. Voor een kwartiertje is dat al 90 calorieën. Goede redenen om vaker de badkamer in te duiken.

6. Ramen lappen (153 calorieën)

Het lappen van de ramen is niet een van de meest favoriete klusjes. Toch heb je na een half uurtje al 153 calorieën verbrand.

7. Auto wassen (153 calorieën)

Misschien laat je het wassen van de auto vaak aan je man over, maar als je snel calorieën wilt verbranden moet je het toch echt zelf gaan doen. 153 calorieën voor deze klus! En niet stiekem naar de wasstraat gaan hè, want dat telt niet!

8. Kledingkast inruimen (85 calorieën)

Het is voorjaar, dus tijd om je winterkleding te vervangen door je zomergarderobe. Tijdens het inruimen van je kledingkast verbrand je 85 calorieën.

Bron: Vrouwonline