Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Maak een schoonmaakrooster (wanneer doe je wat?)

Maak een schoonmaakrooster (wanneer doe je wat?)

Maak een schoonmaakrooster (wanneer doe je wat?)

Flair stuitte op het maken van deze handige schoonmaakplanning van A Cup of Life. Voor op de koelkast!

Schoonmaakplanning

Dit rooster vertelt niet wie uit het gezin welke taak moet doen, maar wat de taken zijn per dag of per week. Een schoonmaakplanning als deze helpt ervoor te zorgen dat het netjes blijft in huis. Vaak hebben we het gevoel dat er maar geen einde aan schoonmaken komt, dat er telkens weer een opruim-schoonmaak dingetje bijkomt. Met een schoonmaakplanning not anymore!

60 seconden regel

Goed bedacht: de 60 seconden regel. Als je thuiskomt en je hebt je jas nog aan, dan gaat de 60 seconden regel in. Alles wat je in 60 seconden kan opruimen, ruim je op. Denk aan sleutels neerleggen op de juiste plek, jas gelijk ophangen aan de kapstok in plaats van over de trapleuning, post direct opbergen en – als je nog tijd over hebt – de volle vuilniszak meteen even buiten zetten. Dus in plaats van alles neer te gooien (en je schoenen uit te trappen) en het later op te ruimen, meteen doen! Het bespaart je een hele hoop tijd en na een paar keer doen wordt het routine en heb je minder rondslingerende items in huis.

Schoonmaakrooster huishouden

Hieronder zie je de overzichtelijke schoonmaakplanning van A Cup of Life. Wil jij jouw planning zelf of anders indelen? Download hier de lege template. Mooi lijstje eromheen en voilà!

schoonmaakrooster-template-ingevuld

Hoe ziet jouw ideale schoonmaakplanning eruit, waar moet deze aan voldoen? Laat het ons weten!

Bron