Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schaaltjes en kommetjes minimaliseren

Schaaltjes en kommetjes minimaliseren

Schaaltjes en kommetjes minimaliseren

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. De Grote Flair Opruimweken zijn gestart en daarom deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Schaaltjes en kommetjes minimaliseren

Vaak zijn we ons er niet eens van bewust, maar we hebben stapels schaaltjes in de keukenkastjes staan. Schaaltjes voor de yoghurt, schaaltjes voor de soep, schaaltjes voor de nootjes, glazen schaaltjes, stenen schaaltjes, plastic schaaltjes, heel grote schalen en kleine schaaltjes. En gebruik je alles dagelijks? Vast niet. Bespaar geld en ruimte en houd het simpel!

Verzamel

Verzamel ál, maar dan ook echt ál je schaaltjes (met uitzondering van je fruitschaal) en leg ze op tafel. Vergeet ook niet de heel grote en de kleintjes mee te nemen. Kijk in álle kasten. Hoeveel heb je er?

Kies

Kies vervolgens drie soorten schaaltjes.

  • Het kleine schaaltje/kommetje
    Voor: zoute hapjes, noten, tapas, sausjes, olijven, babyhapjes, fruit, theezakjes, etc. Dit zijn ideale kommetjes. Multifunctioneel! Je zou er zelfs nog je thee uit kunnen drinken. Het handigst is uiteraard dat ze stapelbaar zijn. Het aantal hangt af van hoeveel je ze gebruikt. Ik heb er zelf een stuk of vijf in de kast staan.
  • De middelgrote schaal
    Voor: toetjes, chips, soep, pap, noodles, fruit, salade, etc. Een middelgrote schaal heeft ongeveer een diameter van zo’n 15 cm. Handig is om in ieder geval twee keer het aantal gezinsleden aan deze schaaltjes in huis te hebben.
  • De grote schaal
    Voor: sla, beslag, chips, popcorn, groente enz. De grote schaal wordt voornamelijk tijdens het koken gebruikt en rvs is daarom een ideaal materiaal. Het is ontzettend handig als de schalen van verschillend formaat en stapelbaar zijn. Scheelt enorm veel ruimte in je keuken!

Tip: Het is echt niet nodig om voor kinderen altijd plastic schaaltjes te gebruiken. Zitten je kinderen nog in een leeftijd dat de schaaltjes regelmatig op de grond terechtkomen? Kies dan bijvoorbeeld voor een bamboeschaaltje. Breekt niet, is veilig, milieuvriendelijk, volledig biologisch afbreekbaar en in vrolijke kleuren verkrijgbaar.

Verwijder

Je zult vast en zeker een aantal schaaltjes overhouden. En denk nu niet: die kan ik daar en daar misschien nog wel voor gebruiken. Breng ze dus snel naar de kringloopwinkel, zodat een ander ze weer met plezier kan gebruiken. Ja, ik weet het, schaaltjes zijn mooi en schattig en lastig om afstand van te nemen. Geef ze nog een dikke zoen en een aai over hun bol en dan hup, in de doos!

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl