Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rotterdammers feesten aankomend weekend voor daklozen en bejaarden

Rotterdammers feesten aankomend weekend voor daklozen en bejaarden

Rotterdammers feesten aankomend weekend voor daklozen en bejaarden

Heb jij aankomend weekend niets te doen? Trek dan naar Rotterdam. Als je een avondje gaat feesten in undergroundclub Toffler, draag je namelijk bij aan een maaltijd voor dakloze jongeren en eenzame ouderen. 

Het feestje, dat The Charity heet, wordt georganiseerd door Mike van Stijn. De Rotterdammer kampte zelf ook lange tijd met een drugsverslaving en geldproblemen. “Ik ben 15 jaar lang verslaafd geweest aan coke, kreeg geldproblemen en heb vier maanden vastgezeten voor openlijke geweldpleging,” vertelt Mike vandaag in het Algemeen Dagblad.

Met de hulp van zijn huidige vriendin krabbelde Mike de laatste jaren op. Geïnspireerd door haar inzet in de ouderenzorg en zijn eigen verleden besloot hij – nog steeds niet vies van een feestje – een stapavond te organiseren voor het goede doel: The Charity dus. Volgens de Facebookpagina van Toffler “een feest vol vrijgevigheid, gezelligheid, vette muziek en mooie mensen.”

Donatie

Alle inkomsten van het evenement worden in samenwerking met het Leger des Heils besteed aan een maaltijd voor zwerfjongeren en eenzame ouderen. Een kaartje kost 10 euro en er komt een pot voor donaties bij de ingang – “voor extra vrijgevige mensen”. Voor mensen die op de gastenlijst staan, is de donatie verplicht.

 

Lees ook:

Bron: Algemeen Dagblad