Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tijd om op te ruimen: hoe een rommelig huis invloed heeft op je liefdesleven

Tijd om op te ruimen: hoe een rommelig huis invloed heeft op je liefdesleven

Tijd om op te ruimen: hoe een rommelig huis invloed heeft op je liefdesleven

Nu het zonnetje zich weer regelmatig laat zien, is het verleidelijker om lekker op het terras te zitten dan het huishouden te doen. Maar als je iemand ontmoet wanneer je buiten de deur een drankje doet en diegene vervolgens meeneemt naar een rommelig huis, kan dat volgens onderzoekers wel degelijk een afknapper zijn…

Als je dacht dat die berg afwas, overvolle wasmand en smerige badkamer wel even konden wachten, heb je het mis. Uit onderzoek van webwinkel Wayfair blijkt namelijk dat een rommelig huis van grote invloed is op je liefdesleven.

Afknapper

Een team van de Canadese shop legde bij 2.000 mensen een lijst met vragen neer om erachter te komen wat het meest storend is in huis. Het antwoord dat eruit rolde, was vrij duidelijk. “Meer dan de helft van de deelnemers gaf aan dat vuile zaken, zoals een vieze geur of een vuile badkamer, echt niet oké is”, laat Wayfair weten naar aanleiding van het onderzoek. “Vuile was of vieze lakens zijn dan ook echt een afknapper voor 50 procent van de ondervraagden.”

Gezondheid

De impact die een rommelig huis heeft op het liefdesleven, verschilt volgens relatietherapeut dr. Gary Brown af van persoon tot persoon. “Veel mensen vinden een rommelige badkamer onprettig, zeker wanneer die heel vuil is”, zegt hij tegen Elite Daily. “Maar er zijn ook mensen die zich er niet aan storen wanneer een handdoek op de grond ligt en er wat stof rondhangt. Het hangt echt af van hoe hard je zelf rommel tolereert.” Hij voegt eraan toe: “Rommelig zijn is één ding. Maar als je écht vuil bent, kan dat voor gezondheidsproblemen zorgen. Een vuile badkamer is bijvoorbeeld een broeihaard voor bacteriën en schimmel.”

Lees ook
Da’s niet best: deze invloed hebben smartphones op je liefdesleven

Prioriteiten

Relatiedeskundige Lesli Doares kan het alleen maar eens zijn met Brown. “Als je een rommelige woning hebt, geef je de indruk dat je niet genoeg om je spullen geeft om er zorg voor te dragen. Dat toont je karakter en prioriteiten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock