Ziet er ontzettend knap uit, en ook jij kunt dit in elkaar knutselen. De keuken in met dit gure weer: heerlijk.
Diner: Rode bieten risotto
- Personen: 4
- Bereidingstijd: 45 min
- Kcal: 397
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 600 g rode bieten
- 300 g Calasparra-rijst
- 3 el munt blaadjes
- 150 g geitenkaas
- 1 zakje rucola
- 1,2 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 el olijfolie om te bakken
- Scheutje azijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Zet een pan met het water en de blokjes groentebouillon op.
- Schil de rode bieten en rasp ze grof.
- Snipper de rode ui.
- Doe de olijfolie om te bakken in een soeppan met dikke bodem.
- Fruit de rode ui zachtjes aan en voeg wanneer hij wat glazig is de rijst toe.
- Bak de rijst al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden.
- Roer dan de geraspte rode biet erdoor en voeg 3/4 van de groentebouillon erbij.
- Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan het geheel in ca. 20-25 minuten gaar worden.
- Voeg evt. nog wat groentebouillon erbij als het droog kookt of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
- Was intussen de rucola. Hak de blaadjes munt grof. Rasp de geitenkaas.
- Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken en voeg de gehakte munt en 2/3de van de geitenkaas toe (bewaar de rest voor garnering).
- Laat de kaas al roerend smelten.
- Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete rode bieten.
- Serveer de risotto op een bedje van rucola. Enjoy!
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.