Rijst is heerlijk en je kunt het eigenlijk met alles eten en combineren. Vandaag een recept voor rijstkoekjes met paprika, prei en kruiden naar keuze. Serveer deze rijstkoekjes als bijgerecht met bijvoorbeeld een stukje vlees.
Dit heb je nodig:
Tijd: 20-25 min.
Recept voor circa 10-12 koekjes
- 150 gram gekookte rijst
- halve prei
- halve paprika
- halve theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel komijn
- 1/4 theelepel chili
- 2 eieren
Zo maak je het:
Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in kleine blokjes. Meng de gekookte rijst met de prei, paprika, de eieren, komijn, chili en paprikapoeder. Giet een scheutje olie in een koekenpan en schep met een lepel ongeveer 3 koekjes in de pan. De rijstkoekjes hebben de grootte van ongeveer 1 eetlepel. Bak de koekjes circa 3-4 minuten aan beide kanten, totdat beide kanten lichtgebruind zijn. Maak op deze manier alle rijstkoekjes.
Tip van Eibertje: Zilvervliesrijst bevat veel vezels en is daardoor een goede keuze. Je zit dan langer vol en hebt minder snel trek.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie