Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept voor fairtrade tiramisu

Recept voor fairtrade tiramisu

Recept voor fairtrade tiramisu

Wat moeten we toch zonder de Italianen? Ze hebben niet alleen de espresso in het leven geroepen, maar zijn ook nog de bedenkers van tiramisu. Dit heerlijke toetje moet je eens gemaakt hebben!

Wij gaan binnenkort aan de slag met dit lekkere recept voor tiramisu van ZTRDG. Hiervoor gebruiken we zo veel mogelijk Fairtrade producten. Ja, ook de espresso!

Wat heb je nodig?

(nagerecht, 4 personen, 30 minuten)

 

tiramisu recept

 

Voor de koffiesiroop:

– 150 ml Fairtrade espresso

– 120 g suiker

– 1 dopje amandellikeur of chocoladelikeur

– 1 tl aardappelzetmeel

 

Voor de room:

– 250 g mascarpone

– 175 ml slagroom

– 50 g poedersuiker

– 1⁄2 vanillestokje

– 1 sinaasappel (schil)

– 8 lange vingers

– 1 Fairtrade chocoladereep puur

– 4 glazen

 

Zo maak je het!

Maak de espresso en breng met de suiker tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Leng het zetmeel aan met een klein beetje water en voeg het al roerend toe aan de koffie, zodat het gaat binden tot een niet te dikke siroop. Voeg de likeur toe en laat de siroop afkoelen. Roer de mascarpone zacht met een lepel. Halveer het vanillestokje overlangs, schraap de inhoud eruit en voeg toe aan de mascarpone. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en roer het met wat sinaasappelsap erdoor. Klop de slagroom met de suiker op tot yoghurtdikte en roer het met een lepel door het mascarponemengsel. Roer niet te lang om schiften te voorkomen. Als het mengsel te stijf wordt, voeg dan extra wat dunne slagroom toe. Schep om en om wat roommengsel en koffiesiroop in de glazen. Steek in elk glas een paar lange vingers en garneer met gehakte chocolade.

 

Bron beeld: ZTRDG & Max Havelaar Stichting

 

Logo-de-koffiefilters