Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Interieurlovers opgelet: dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar

Interieurlovers opgelet: dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar

Interieurlovers opgelet: dit was de populairste kleur in jouw geboortejaar

Heb je zin om je muren een likje verf te geven, maar weet je nog niet welke kleur het moet worden? Ga voor een persoonlijke touch door de kleur te kiezen die in jouw geboortejaar het populairst was. Ouderwets? Nee joh! Je weet wat ze zeggen: alles komt weer terug in de mode. 

De populairste kleur per geboortejaar

Hebben we je overtuigd? Dan is het tijd om erachter te komen welke kleur in jouw geboortejaar het meest geliefd was. Wij zetten het voor je op een rij.

1940 – 1950

Van 1940 tot 1950 was de kleur rood het populairst. Na de oorlog besloten mensen hun huizen vrolijk en levendig in te richten, met opvallende kleuren op de muren. Rood werd hierbij het meeste gekozen.

1950 – 1960

In deze periode was er één kleur wel heel erg populair: het gezellige turquoise. Dit ging vaak samen met andere vrolijke pastelkleurtjes. Dit combineerden ze destijds veel met houten meubels, vaak zwart geverfd.

1960 – 1970

In deze tijd kwam de hippiebeweging op. De populairste kleur van deze jaren past daar goed bij: olijfgroen. Deze natuurlijke kleur werd veel gecombineerd met geel.

1970 – 1980

In deze jaren was de liefde voor de kleur groen nog niet voorbij, maar de kleur werd iets donkerder. Mosgroen was toen groot favoriet, en nu weer! Een muurtje mosgroen verven in de woonkamer, daar kom je tegenwoordig weer prima mee weg.

1980 – 1990

De kleur mauve, een soort poederroze, was in deze periode favoriet. Deze kleur past goed bij de glamour van de eighties. Hebben jouw muren deze kleur? Dan weet iedereen bij binnenkomst dat ze met een glamoureus type te maken hebben.

Lees ook
ZIEN: Dit zijn de meest iconische kapsels uit jouw geboortejaar

1990 – 2000

In deze periode kwam er een felle, energieke kleur in de mode, namelijk paars. Denk maar aan het huis van Monica in Friends. Het is dan ook niet zo dat het interieur, op een paarse muur na, rustig bleef. Nee hoor, deze knalkleur werd gerust gecombineerd met andere knallers zoals roze en geel.

2000 – 2010

Vanaf het jaar 2000 mocht dat allemaal weer wat rustiger. De kleur lichtblauw werd populair. En niet alleen in de slaapkamer, ook badkamers en keukens mochten eraan geloven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Roomed | Beeld: Unsplash