In de herfst- en wintermaanden zijn de pompoenen weer volop in de winkel. Ook met pompoenen kun je experimenteren. Sofie deelt vandaag het recept voor een lekkere én gezonde pompoencurry.
Pompoencurry
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
halve ui
2 tenen knoflook
400 gr pompoenstukjes
1-2 tomaten
1 tl kerrie
halve tl komijn
snufje zwarte peper
250 ml bouillon (groenten)
evt. scheutje kookroom light
Zo maak je het
Snijd de ui, knoflook en tomaat/tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook en de kerrie en komijn ongeveer 2-3 minuten. Voeg vervolgens de pompoenblokjes, de stukjes tomaat, de bouillon en eventueel een scheutje kookroom light toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 tot 20 minuten pruttelen. Na ongeveer 15 tot 20 minuten is de pompoen lekker zacht en is het meeste vocht verdampt. Eventueel kun je nog een beetje allesbinder toevoegen om de saus iets dikker te maken. Serveer met rijst of brood.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie