Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze planten zijn ideaal om in de vensterbank te zetten

Deze planten zijn ideaal om in de vensterbank te zetten

Deze planten zijn ideaal om in de vensterbank te zetten

Wil jij je vensterbank opfleuren met leuke plantjes? Dan kun je het beste voor déze exemplaren gaan. En nee, we hebben het zeker niet over geraniums. Dat komt over 50 jaar wel een keer. We hebben het over vetplanten en cactussen.

Vensterbank

Voor veel kamerplanten is de vensterbank juist een lastige plek. Er schijnt veel licht op en er zit vaak een verwarming onder, wat zorgt voor warme en droge lucht. Niet veel planten kunnen tegen zoveel warmte en droogte, maar je raadt het al, de cactus en de vetplant wel. Ze zijn juist dol op een lekker warm klimaat. Ook ideaal: op een vensterbank passen vaak maar kleine potjes, maar gelukkig heb je vetplanten en cactussen ook in mini exemplaren.

Rijk aan kleur

Bij cactussen en vetplanten denk je misschien niet gelijk aan veel kleur, maar dat kunnen ze wel degelijk hebben. Je vensterbank tover je zo makkelijk om tot een kleurrijke boel. Neem bijvoorbeeld de Lidcactus met z’n gezellige roze blaadjes. Ook zou je kunnen gaan voor een zachtroze Echeveria. Liever geel? Dan is de Maancactus perfect voor jou! Ook de Kalanchoë is er in meerdere kleuren. Zo kun je een leuke mix en match maken.

Lees ook
Geen groene vingers? Déze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen en ideaal voor jou

Makkelijke verzorging

Cactussen en vetplanten hebben niet veel verzorging nodig. Dus ook als je niet zulke groene vingers hebt, kun je deze planten makkelijk onderhouden. Heel vaak water geven is niet nodig. Ze krijgen liever te weinig water dan te veel, anders gaan de wortels rotten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mr. cacti (@cacti.cacti)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cloie Ann (@imclongclong)

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels