Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een plant als je werkbestie? Déze plant past bij jouw carrièrepersoonlijkheid

Een plant als je werkbestie? Déze plant past bij jouw carrièrepersoonlijkheid

Een plant als je werkbestie? Déze plant past bij jouw carrièrepersoonlijkheid

Zoek je nog een excuus om een bezoekje te brengen aan het tuincentrum? We got you! We hebben vier typen planten voor je op een rijtje gezet, zodat je erachter kan komen welke plant het beste past bij je carrièrepersoonlijkheid. Hierna ren je natuurlijk gelijk naar het tuincentrum om die plant te halen ;).

Écht communiceren met een plant gaat helaas niet. Maar planten kunnen wel eigenschappen hebben die overeen komen met jouw persoonlijkheid op de werkvloer. De grote vraag is nu welke plant jouw werkbestie is? Lees de vier typen en kom erachter.

1. De zorger

Als je een zorger bent, ben je voortdurend bezig met de gevoelens van anderen. Als we jouw persoonlijkheid moeten koppelen aan een plant dan is dit zeker weten de Schefflera. Dit is een stralende plant die zorgt voor een goede energie. Je moet deze plant (en jezelf) niet laten ondersneeuwen. Als je ervanuit gaat dat dit toch gebeurt, kan je beter een Ficus Lyrata aanschaffen. Hierdoor weet je zeker dat je collega’s je niet over het hoofd zullen zien vanwege je prachtige uitstraling.

2. De motivator

Uitbundig zijn is als motivator helemaal jouw ding. Jij zal dan ook altijd boven je collega’s of andere plantenbesties willen staan. Een Calathea is de plant die perfect bij jou past. Deze plant kan je omschrijven als opvallend en snelgroeiend. Tevens is het een plant die veel water kan gebruiken. Als je wat meer rust nodig hebt dan is jouw werkbestie de Aloë Vera. Let er wel eventjes op dat je anderen ook de mogelijkheid geeft om te shinen.

3. De analist

Als pietje precies zijn en structuur houden helemaal jouw ding is dan behoor jij hoogstwaarschijnlijk tot het type analist. Jij hebt de meeste overeenkomsten met de Mozaïekplant. De Mozaïekplant heeft namelijk heel precieze bladeren die je kan vergelijken met een zenuwstelsel. Niet alles hoeft via jouw regeltjes te gaan, dat is wel een dingetje om te onthouden. Anderen hebben namelijk ook wat ruimte nodig. De Graslelie of een luchtzuiverende plant is misschien ook wel jouw ding.

Lees ook
Gaan je planten dood? Met deze handige trucjes geef je ze niet te veel water

4. De regisseur

De eigenschappen van een regisseur zijn daadkrachtig en doelgerichtheid. Jouw persoonlijkheid lijkt het meeste op die van een Sansevieria. Alle bladeren hebben een doel, namelijk de top behalen. Jij kan nog groeien in meer flexibiliteit bieden aan mensen die anders zijn dan jou. Hier kan de Goudpalm jou vast bij helpen. De Goudpalm houdt van veel verzorging. Binnen een handomdraai leer jij als regisseur omgaan met mensen die anders zijn dan jij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C | Beeld: Getty Images