Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit meer pompen of verzuipen: met dit trucje weet je of jouw plant genoeg water heeft

Nooit meer pompen of verzuipen: met dit trucje weet je of jouw plant genoeg water heeft

Nooit meer pompen of verzuipen: met dit trucje weet je of jouw plant genoeg water heeft

Ben je juist wél een keer lekker bezig met je gieter, heb je vervolgens je groene vrienden half verzopen. Het is ook nooit goed. Toch is er een simpel trucje waarmee je jouw plant altijd precies genoeg water geeft. 

Plant genoeg water

Want ja, ook een te grote hoeveelheid vocht kan zorgen voor een vroegtijdige sterfte van jouw geliefde plant. En dan wordt het knap lastig om ‘m weer tot leven te wekken. Voorkomen is beter dan genezen, dus pas deze tip toe en je zult de ware tuinman in jezelf ontketenen.

Simpel trucje

Je kunt heel simpel merken of je jouw monstera nog even kan overslaan of niet. Voel gewoon of de aarde nog vochtig is. Een andere manier is om een paar centimeter de grond in te gaan. Haal je hand vervolgens uit de pot en bekijk deze eens grondig. Nog aarde aan je vinger? Dan hoef je niet met water in de weer te gaan. Blijft er maar een klein beetje plakken, dan is dit het moment om je groene vriend eens goed te verwennen.

Lees ook
#Lifehack: kaneel blijkt een wondermiddel voor je planten te zijn en dít is waarom

Less is more

Less is more is ook zeker van toepassing op je planten. Nee, niet qua hoeveelheid groene rakkers in huis (hallo, heb je ooit genoeg?), maar wat betreft de hoeveelheid water die je geeft. Eenmaal kopje onder, is meestal ook het einde van je geliefde urban jungle. Twijfel je? Geef dan liever te weinig, dan kun je altijd nog extra bijschenken.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: VIVA.nl | Beeld: Unsplash