Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pillen op kleding verwijderen

Pillen op kleding verwijderen

Pillen op kleding verwijderen

Je nieuwe wollen trui of je favoriete warme vest gaat ineens pillen. Jeweetwel, van die kleine pluisjes, ook wel stofbolletjes genoemd. Wat kun je daartegen doen? Hoe kun je dit voorkomen en de pluisjes verwijderen?

Pillen voorkomen

Kleding die gaat pillen, ziet er vaak slordig en onverzorgd uit. Je kunt deze stofjes wegplukken met de hand, maar dat is soms nog best een klusje. Een paar eenvoudige tips om pillen op wollen kledingstukken te voorkomen:

  • Vouw je kleding netjes op, in plaats van kleding ophangen.
  • Volg het was- en droogrogramma zoals staat aangegeven in het label.
  • Was het kledingstuk binnenstebuiten.
  • Laat het kledingstuk drogen in de buitenlucht.

Was je het kledingstuk met de hand? Wrijf het sop dan niet in je kleding, maar knijp het sop door de stof. Zo voorkom je dat het kledingstuk gaat pillen of erger, uitrekken.

Hoe kan ik de pillen of pluisjes verwijderen?

Neem een schoon en scherp scheermesje en strijk er zachtjes en voorzichtig mee over je wollen trui of ander pillend kledingstuk. Zo kun je eenvoudig in een paar strijken de stofbolletjes netjes weghalen, zonder je kleding te beschadigen.

Pillen op een wollen trui haal je ook makkelijk weg met het rubberen borsteltje dat je ook weleens gebruikt voor bijvoorbeeld suède schoenen.

Bij een nieuwe wollen trui wordt aangeraden voor gebruik eerst eventjes in de vriezer leggen. Een paar uur of een nachtje, verpakt in een plastic zak. Zo wordt de kans op pluisjes minder.

Laat je het liever over aan een professional? Je kunt je kledingstuk ook naar de stomerij brengen. Zij zullen de pluisjes weghalen.

Heb jij een tip om pillen tegen te gaan?