Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Parfum opdoen als je gaat slapen? Dít is het verrassende effect

Parfum opdoen als je gaat slapen? Dít is het verrassende effect

Parfum opdoen als je gaat slapen? Dít is het verrassende effect

Parfum spuit je meestal op als je de deur uitgaat. Maar je favo geurtje draag je het liefst 24/7, toch? Dat kan ook! Doe je parfum eens op als je gaat slapen. Het dragen van je favoriete parfum in bed heeft namelijk een groot voordeel. 

Voordeel

Lekkere geuren koppelen we vaak aan mooie momenten. Het dragen van je favoriete parfum kan daardoor rustgevend werken. En dat is een voordeel als je gaat slapen: het effect van de geur is dat je sneller in slaap kan vallen. Daarnaast word je dan ook weer heerlijk wakker met je favoriete geurtje. Het zal niet meer zo sterk ruiken als de avond daarvoor, maar de geur zit nog wel licht in je dekbed. Een heerlijk begin van je dag dus!

Nog een reden

Betere reden nodig? Onderzoekers toonden aan dat lekkere geuren je humeur positief kunnen beïnvloeden, stress verminderen en je spieren meer laten ontspannen. Precies wat jij nodig hebt als je lekker en ontspannen wilt slapen. Welke parfum je kiest, is helemaal aan jou. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur. Kies in elk geval voor een geurtje waar je een leuke herinnering aan hebt. Dat kan bijvoorbeeld een vakantie zijn, of het geurtje dat je droeg tijdens je bruiloft.

Advies

Kun je zelf moeilijk kiezen? Volg dan het advies van parfumeur Paolo Terenzi. “Mijn advies is om vanillegeuren te dragen om vredig te slapen en om uitgerust wakker te worden”, vertelt Terenzi aan Real Simple. Vanille, magnolia’s, jasmijn en ylang-ylang hebben namelijk een goede invloed op je nachtrust. Val je moeilijk in slaap? Dan kun je het beste een combinatie van salie, Romeinse kamille en bergamot gebruiken volgens aromatherapeut Rachel Beider. “Romeinse kamille is zeer rustgevend en kalmerend wanneer het voor het slapengaan wordt aangebracht. Salie helpt om rusteloosheid te verminderen en bergamot staat bekend om zijn verlagende effect op de hartslag en bloeddruk, waardoor angst kan verminderen.”

Lees ook
Met déze verrassende maar simpele tips blijft de geur van jouw favo parfum véél langer hangen

Bedparfum

Lijkt een bedparfum jou wel wat? Dan raadt Paolo aan om geuren te gebruiken die zijn gemaakt met natuurlijke geurmoleculen. Hierdoor val je sneller in slaap. Synthetische geuren hebben dit effect niet. Nog een tip is om je dagelijkse parfum niet als je bedparfum te gaan gebruiken. Je lichaam gaat er anders aan wennen dat deze geur bij het slapen hoort, waardoor je ook overdag slaperig worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Pexels