Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je júist op deze hete dagen een paraplu in de auto moet hebben liggen

Waarom je júist op deze hete dagen een paraplu in de auto moet hebben liggen

Waarom je júist op deze hete dagen een paraplu in de auto moet hebben liggen

Het weerbericht voor de komende dagen? Warm, warmer, warmst. Sterker nog, meteorologen hebben zelfs de term ‘superhittegolf’ in de mond genomen. Nou, dan weet je dat het menens is. Het is dan ook belangrijk om regelmatig de schaduw op te zoeken, genoeg water te drinken én uiteraard voorbereid op reis te gaan als je de deur uitgaat. Eén ding mag dan ook niet ontbreken als je lang op pad gaat met de auto. Het klinkt misschien raar, maar vergeet je paraplu niet mee te nemen.

Paraplu in de auto

Wie een lange autorit gaat maken in de tropische hitte, kan het beste een paraplu meenemen. Zo bescherm je jezelf tegen de brandende zon als je bij pech je auto uit moet, zo adviseert de ANWB.

Airco niet te koud

De ANWB raadt automobilisten verder aan genoeg water mee te nemen en de airco niet al te koud te zetten, niet meer dan zes graden onder de buitentemperatuur. Daarmee voorkom je klachten als verkoudheid of hoofd- en keelpijn.

Zwarte zaterdag

Komend weekend wordt het weer druk op de Europese wegen door vakantieverkeer. Zo geldt komende zaterdag in Frankrijk als ‘zwarte zaterdag’, met miljoenen mensen die naar hun vakantieadres rijden of juist terugkeren naar huis. Ook Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië wacht een druk weekend.

Úít de auto halen

Waar een paraplu dus niet vergeten moet worden tijdens een autorit op zo’n hete dag als vandaag, zijn er ook dingen die je beter úít het voertuig kunt halen. Hoewel je natuurlijk genoeg moet blijven drinken, is het verstandig om je waterflesje mee de auto uit te nemen wanneer je uitstapt. Ook desinfecterende handgel kun je maar beter niet in de auto laten liggen. Beide kunnen namelijk behoorlijk gevaarlijk uitpakken.

Lees ook
Tijd voor een grote schoonmaak: deze alledaagse spullen kun je minder lang bewaren dan je denkt

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijks updates ontvangen van Flair, zoals huishoudtips en -tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock