Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Niet alleen Stef Bos zichtbaar geraakt door ‘Papa’ in ‘Beste Zangers’: óók Simon Keizer in tranen

Niet alleen Stef Bos zichtbaar geraakt door ‘Papa’ in ‘Beste Zangers’: óók Simon Keizer in tranen

Niet alleen Stef Bos zichtbaar geraakt door ‘Papa’ in ‘Beste Zangers’: óók Simon Keizer in tranen

Keer op keer zorgen de covers in ‘Beste Zangers’ weer voor kippenvel en een hoop tranen, zowel bij de kandidaten als bij de kijkers thuis. Ook donderdagavond was het weer raak, en waren het Suzan en Freek die er met hun versie van ‘Papa’ voor zorgden dat Stef Bos – de originele zanger van het liedje – het niet droog hield. Maar hij was niet de enige die emotioneel werd.

‘Papa’ in nieuw jasje in ‘Beste Zangers’

In de nieuwste aflevering van Beste Zangers is het de avond van Stef Bos. Hij wordt verrast door zijn medekandidaten, die covers van hem spelen of nummers die voor hem belangrijk zijn. Suzan en Freek bijten het spits af en kiezen voor Stef’s iconische nummer Papa. Voorafgaand aan het optreden geeft het duo toe toch best een beetje zenuwachtig te zijn om zo’n groots liedje te brengen. “Het voelt een beetje alsof wij De Nachtwacht gaan schilderen terwijl Rembrandt op de bank zit”, biecht Freek op. “Maar we gaan het toch proberen.”

Stef én Simon in tranen

Dat het optreden goed uitpakt voor het zangduo, moge duidelijk zijn. Stef is zichtbaar ontroerd door de nieuwe versie van zijn nummer, maar ook Simon heeft het zwaar. “Voor het eerst in twintig jaar heb ik het nummer Papa in zijn totaliteit gehoord”, vertelt de Volendamse zanger. Het is namelijk inmiddels 21 jaar geleden dat zijn vader overleed, zo liet Keizer donderdag weten op Instagram. “Ik had het er heel moeilijk mee”, verklaart hij in de uitzending van Beste Zangers. “En dat is een compliment voor Suzan en Freek.”

De tekst gaat verder onder de video.

Ontroerd

Zoals iedere week wordt ook bij televisiekijkend Nederland weer een traantje weggepinkt en dat komt dit keer – net als bij Stef en Simon – door het optreden van Suzan en Freek. “Ik vond deze versie van Papa eigenlijk mooier dan het origineel”, luidt een van de vele reacties. Een andere fan laat weten: “Als je Papa van Stef Bos zo kunt zingen, ben je groot(s)”.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Tranen bij Tabitha én kijkers thuis: Milow raakt met zijn versie van ‘Redemption Song’ in ‘Beste Zangers’

Miss Montreal

Niet alleen de nieuwe versie van Papa in Beste Zangers wist te ontroeren, ook het optreden van Sanne Hans – ook bekend als Miss Montreal – komt aardig binnen. Stef noemt haar zelfs de winnaar van de avond en ze heeft volgens hem dan ook “een paar sterren geplukt”. Sanne zingt in de uitzending het liedje Door de wind, een nummer van Stef dat veel betekent voor de zanger zelf. “Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust”, vertelt hij. “Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam. Ik ben erna nooit meer bang geweest voor de dood. Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, Twitter | Beeld: still