Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo heb je die vieze pannen zo schoon!

Zo heb je die vieze pannen zo schoon!

Zo heb je die vieze pannen zo schoon!

Zó maak en houd je je pannen blinkend schoon. 

Aangekoekt

Vuil uit niet-aluminiumpannen verwijder je door wat soda en een laagje heet water in de pan te gieten. Laat een nachtje staan en de volgende dag ‘glijdt’ het vuil zó je pan uit. Bij een flink aangebrande pan kun je de resten ook wegschrapen met een suikerklontje. Of breng wat Biotex met water aan de kook en laat het afkoelen, nu kun je het vuil verwijderen. Je kunt ook cola in de pan gieten en dit een paar uur laten staan.

Vet schoon

Vet verwijderen? Smeer de pan in met groene zeep. Stop de pan daarna in een vuilniszak met een kommetje ammoniak. Bind de zak dicht en wacht 12 tot 24 uur, hierna kun je het vet met een sponsje afnemen.

Voorkomen

Melk opwarmen in een pannetje? Je kunt heel eenvoudig voorkomen dat de melk aankoekt door het pannetje voor gebruik even om te spoelen met koud water.

Anti-aanbak

Een pan met een antiaanbaklaag kun je het best reinigen zonder zeep. Het is namelijk goed om de antiaanbaklaag een klein beetje vet te houden. Maak de pan daarom alleen schoon met wat warm water. Na het afspoelen, kun je de pan droogvegen met een stuk keukenpapier.

Warm en koud

Houd een hete pan nooit direct onder koud water. De viezigheid die je wilde wegspoelen, blijft zo namelijk aan de pan kleven.

Antikalk

Kalk- of watervlekken kun je verwijderen met bruisend bronwater. Spoel de pannen af en droog ze met een droge theedoek. Wat ook helpt, is een beetje azijn erin doen om de vlekken te verwijderen. Was de pan daarna af met mild afwasmiddel en droog goed.

Pannen schoonmaken

Deel ook jouw tip! Laat een reactie achter onder het artikel.

Lees ook:

 

Bron, Flair nr.2