Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ouders opgelet! Dit zijn de belangrijkste trendvoorspellingen voor jouw kleintje in 2017

Ouders opgelet! Dit zijn de belangrijkste trendvoorspellingen voor jouw kleintje in 2017

Ouders opgelet! Dit zijn de belangrijkste trendvoorspellingen voor jouw kleintje in 2017

Inmiddels ben je vast al op de hoogte van de beauty-, huwelijk– en fitnesstrends, maar hoe zit het eigenlijk met jouw kleine spruit? Welke ’trends’, stijlen en tips bestaan er voor jonge ouders en hun kroost?

Eerst even nuanceren: het zijn natuurlijk niet echt trends. En iedere ouder hanteert een andere opvoedingsmethode, volledig uniek en toegepast op de specifieke nukken en grillen van hun eigen kindje.

Toch doet Pinterest in hun top 100 een dappere poging de algemene trends voor ouders in 2017 te voorspellen. Niet zomaar op de gok uiteraard, maar aan de hand van veel gepinde technieken, spelletjes of methodes. Zo wordt er een overzicht gemaakt met de hipste babynamen, mooiste kinderkamers en interessante opvoedingstips.

Lees hieronder de 5 populairste uit de lijst:

1 Tweede taal

In onze almaar globaliserende is natuurlijk het handig als je zo veel mogelijk talen spreekt en ouders beginnen volgens Pinterest steeds jonger met hun kinderen een tweede taal aan te leren. Vanaf 2,5 jaar oud kunnen kinderen al een vreemde taal leren. Oefenen gaat het beste met een native speaker, maar kan ook gewoon met een luisterboek.

2 ‘Storytelling’

Gewoon Jip en Janneke voor het slapengaan is er volgens Pinterest niet meer bij. Zelf een verhaaltje verzinnen is beter, maar nog leuker is om je kind mee te trekken in het creatieve proces. Zelf meedenken zou de creativiteit kunnen stimuleren. Aan de andere kant is er natuurlijk ook niks mis met het zachtjes indommelen bij mamma’s stemgeluid..

 

3 Ouderwetse babynamen

Na Zilver, Storm, Xess en Wolf maken klassieke namen in 2017 definitief comeback. Jan, Kees, Piet of toch Greetje?

4 Essentiële oliën

Mocht jouw lieveling tijdens het verzinnen van het zijn eigen verhaal (“en toen kwam er een olifant. En een neushoorn. En ze gingen naar buiten! Waar de boeven waren! DE BOEVEN!!”) een tikkeltje worden meegesleept in zijn enthousiasme, kan je ‘m gelukkig makkelijk weer kalmeren met een paar druppels lavendelolie. Doe een beetje op jouw handen en laat ‘m rustig in- en uitademen. Volgens de Pinterest 100 zou ‘ie binnen no-time gekalmeerd moeten zijn. En jij ook.

5 Houden kinderkamers

Is de Scandinavische trend ooit weggeweest? We think not. Of het nu gaat over Scandinavisch onderwijs, de Scandinavische opvoedingsmethode of de Scandinavische stijl: mor och far weten hoe het moet 🙂 Op het gebied van kinderkamers betekent dat in 2017: genderneutraal. Denk aan veel hout, neutrale tinten en veel andere natuurlijke elementen. De perfecte kamer voor uw hipster-peuter/baby.

 

Lees ook:

Bron: Pinterest