Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze vijf opruimtips is je huis in een handomdraai weer netjes

Met déze vijf opruimtips is je huis in een handomdraai weer netjes

Met déze vijf opruimtips is je huis in een handomdraai weer netjes

Nog geen zin om de grote lenteschoonmaak te houden, maar wil je wel dat je spullen er netjes en ordelijk bij liggen? Met deze vijf tips is je huis binnen no time opgeruimd (én blijft het zo)! 

Het is helemaal niet zo gemakkelijk om je huis steeds op orde te houden. Denk maar aan drukke dagen, veel werk of kleine kinderen in huis die al wel eens een hoop rommel durven maken. Daarom delen we deze vijf tips met jullie, bye bye troep.

Tip 1: Alle beetjes helpen!

Als je niet veel tijd hebt, maar toch even snel wat wil opruimen kan je bijvoorbeeld alle jassen netjes ophangen of de schoenen proper zetten. Veel werk heb je niet verricht, maar het huis oogt in 1,2,3 véél opgeruimder.

Tip 2: Hoog bezoek

Wanneer er vrienden of familie langskomen wil je natuurlijk dat je huis oogt. Beeld je daarom – iedere keer als je je voorneemt om op te ruimen – in dat je bezoek krijgt. Als extra motivatieboost kan je ook gewoon regelmatig mensen uitnodigen!

Tip 3: Opbergruimtes

Sommige voorwerpen gebruik je zo vaak dat het bijna niet nodig is om ze op te bergen. Denk maar aan de afstandsbediening van de tv, je telefoonoplader of het koffiezetapparaat. Probeer toch een opbergruimte te creëren of spreek met jezelf een vaste plek af waar je die spullen legt. Als het eenmaal een gewoonte is, gaat het vanzelf en zijn toch al die alledaagse spullen mooi opgeborgen.

Tip 4: Picture perfect

Als je in een rommelige kamer staat, verlies je soms het overzicht. Maak daarom een foto van de ruimte die je wil gaan opruimen, daarop kan je beter zien wat er geordend moet worden. Pluspunt: het is achteraf héél satisfying om het verschil te zien tussen de opgeruimde kamer en de rommelige foto.

Tip 5: Tussentijdse haakjes

Je kent het gegarandeerd; kleding die al een keer gedragen is, maar nog niet vuil genoeg is om in de was te gaan. Vaak belanden die kledingstukken dan ergens op een stoel of tafel of nóg erger, op een hoopje op de grond. Die kleren kunnen heel onordelijk ogen. Hang daarom preventief enkele haakjes op, bijvoorbeeld aan de zijkant van je kast, waar je die ‘al-eens-aangehad-maar-nog-nét-niet-vuil-genoeg-voor-de-wasmand’-kleren kan ophangen. Zo liggen ze niet meer in de weg en heb je direct een overzicht op alle kleren die normaal in de puinhoop zouden verdwijnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock