Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vliegensvlug: met deze tips heb je het huis zo opgeruimd

Vliegensvlug: met deze tips heb je het huis zo opgeruimd

Vliegensvlug: met deze tips heb je het huis zo opgeruimd

Opruimen mag dan misschien niet je hobby zijn, het geeft achteraf altijd wel een voldaan gevoel. Maak het leuk met een muziekje op de achtergrond en ga swingend door het huis. En met deze opruimtips hoef je niet eens dagelijks op te ruimen…

1. Post

Bij opruimen hoort ook de post. Brieven, kranten en tijdschriften werk je zo weg met de stapelmethode. Maak zo veel stapeltjes als je nodig hebt en geef ze een naam: belangrijk, weg, afgehandeld of lopend. Gooi weg wat weg kan, berg belangrijke zaken en afgehandelde dingen netjes op in een map en stop onbetaalde rekening in een apart mapje. Tip: plaats een nee-nee-sticker op je brievenbus, dat scheelt kilo’s papier per week.

2. Vaste plekken

Geef alles in huis een vaste plek en zorg dat iedereen zich daar aan houdt. Zo houd je alles netjes. Dus jassen aan de kapstok, schoenen op het rek, kranten en tijdschriften op een speciale stapel en speelgoed in de kast. Voor mensen die altijd alles kwijt zijn is dit een uitkomst!

3. Iedereen z’n eigen spullen opruimen

Roep een regel in het leven waarbij iedereen zijn/haar eigen spullen opruimt. Kinderen vinden dit zelfs soms geweldig, omdat ze dan ook een verantwoordelijkheid hebben. Geef ook complimentjes als ze iets hebben opgeruimd. Gebeurd het opruimen niet zoals jij gewend bent, doe hier niet moeilijk over. Ze doen hun best!

Lees ook:
Uitmesten, maar: met deze tips wordt je kledingkast opruimen een eitje

4. Handige opbergers

Ideaal om het speelgoed van je kinderen in op te bergen zijn plastic kratten of bakken op wieltjes. Na een dag spelen gooi je alles weer in de bakken en ziet het er meteen weer opgeruimd uit.

5. Gesloten kasten

Een hele luie opruimtip: koop geen open kasten. Dichte kasten zien er namelijk minder rommelig uit. Bovendien kun je rotzooi even snel in de kast proppen, mocht je onverwacht bezoek krijgen. Zorg er wel voor dat je een dichte kast af en toe wel opruimt. Gooi weg wat weg kan!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages