Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opnames ‘GTST’ binnenkort hervat: zo anders gaat de soap eruitzien na de zomerstop

Opnames ‘GTST’ binnenkort hervat: zo anders gaat de soap eruitzien na de zomerstop

Opnames ‘GTST’ binnenkort hervat: zo anders gaat de soap eruitzien na de zomerstop

Ruim een week geleden werd al gefluisterd dat de stilgelegde opnames van ‘GTST’ mogelijk in juni weer zouden worden hervat. Dat was in elk geval waar naartoe werd gewerkt, zei een woordvoerster van producent EndemolShine toen tegen BuzzE. De kogel is inmiddels door de kerk: de cast en crew van de soap gaan inderdaad aankomende maand weer draaien! Al heeft dat wel wat gevolgen voor de verhaallijn.

Vervroegd einde ‘GTST’

Alle fans die GTST via RTL4 volgen, hebben nog slechts vier afleveringen van hun favoriete soap tegoed; de Videoland-abonnees is het wachten tot na de zomerstop al begonnen. Het vervroegde einde zónder bloedstollende cliffhanger is het gevolg van de coronamaatregelen. Hierdoor moesten de opnames in maart noodgedwongen stilgelegd worden en vindt ze laatste uitzending van het seizoen al op 28 mei plaats, in plaats van eind juni.

Geen intieme scènes

Het goede nieuws is nu dat aankomende maand de opnames weer opgepakt worden, maar met de coronamaatregelen is het natuurlijk nog niet gedaan. Daarom hebben de makers van GTST het een en ander om moeten gooien. “De intieme scènes zijn de komende periode uit het script geschreven. Dus geen zoenscènes, knuffelen of iets overpakken van elkaar, want dat mag niet”, aldus Bo Maerten, die in de soap de rol van Amelie vertolkt, tegenover RTL Boulevard. Edwin Jonker – Richard van Nooten in de soap – heeft wel zijn twijfels bij de nieuwe manier van draaien. “Ik weet nou niet of een serie daar veel leuker van wordt, dus ik denk toch dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten pakken en getest moeten worden. Wie het niet heeft, moet ervoor zorgen dat-ie het alsnog niet krijgt. Dan kun je wel weer een zoenscène doen, denk ik.”

Geen corona in Meerdijk

Kijkers hoeven in ieder geval niet te verwachten dat de bewoners van Meerdijk ook te maken krijgen met de coronacrisis. Naast dat GTST al erg ver van tevoren wordt geschreven, moeten kijkers ook kunnen ontsnappen, aldus de woordvoerster eerder. “Er is al zoveel coronanieuws op televisie, ze moeten ook een ontspannen momentje hebben.”

Lees ook
Einde van ‘GTST’ nadert: dít staat er te gebeuren in de allerlaatste afleveringen

Laatste afleveringen

Voor abonnees van Videoland zit het huidige seizoen van GTST er al op, maar televisiekijkend Nederland kan dus op 28 mei gaan zitten voor de slotaflevering. Waar de verhaallijn naartoe gaat in de laatste week? Daar kom je achter in dit artikel. Lezen is in verband met spoilers uiteraard op eigen risico.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wij kunnen nu al niet wachten op de laatste week van dit seizoen! ? #gtst #spanning #seizoen30

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Oh nee! Gaat de #Verduyn geschiedenis zich herhalen?! ? #gtst #Merel #Demi

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL, Instagram