Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Ophef: ‘Weet ik veel’-debuut Beau van Erven Dorens beschuldigd van doorgestoken kaart

#Ophef: ‘Weet ik veel’-debuut Beau van Erven Dorens beschuldigd van doorgestoken kaart

#Ophef: ‘Weet ik veel’-debuut Beau van Erven Dorens beschuldigd van doorgestoken kaart

De door Anouk gesuggereerde ‘doorgestoken kaart’ na een uitslag in ‘The Voice of Holland’ in de uitzending van afgelopen vrijdag was het hele weekend een hot topic, maar bleef helaas niet de enige tv-ophef. Ook de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van de kennisquiz ‘Weet Ik Veel’, waarin Beau van Erven Dorens zijn debuut maakte, ligt onder vuur. Ditmaal beschuldigen de kijkers het programma van doorgestoken kaart.

Meespelen vanaf de bank

In het programma wagen drie bekende Nederlanders zich aan een vragenvuur om daarmee hun algemene kennis te testen. Het publiek bestaat uit 300 studenten die datzelfde doen. De winnende BN’er mag vervolgens met de beste student proberen een groot geldbedrag binnen te slepen voor iets of iemand die dat bijzonder goed kan gebruiken. Het leuke van het spel: de kijker thuis kan net zo fanatiek meedoen én eveneens kans maken op mooie prijzen. En dat is precies waar het euvel zit.

Wel of geen prijs

Spelers die een 9,0 of hoger halen (waarvoor je 45 van de 50 vragen goed moet beantwoorden) kunnen een geldprijs winnen en daarnaast worden er ook nog printers verloot. Althans, dat beweren de programmamakers. Volgens app-spelers die hun heil na afloop op Twitter zochten, viel er voor hen namelijk helemaal niets te winnen.

En de thuiswinnaar is… verzonnen?

Geen van de app-gebruikers bleek zich namelijk te kunnen registreren, iets dat nodig was om überhaupt kans te kunnen maken op een prijs. Vreemd genoeg bleek er aan het eind van de uitzending wel degelijk een thuiswinnaar te zijn… Winnaars van de printers zouden op de website getoond worden, maar dat is nog niet gebeurd. “Door de vele meespelende app-spelers duurt het bekendmaken van de winnaars iets langer dan normaal. We hopen de namen zo snel mogelijk online te zetten”, luidt het excuus op de site. Of dat daadwerkelijk aan de vele meespelers ligt, of dat RTL zo tijd probeert te winnen om deze grote misser te kunnen uitleggen, is nu de vraag.

Lees ook
Het was weer genieten: ‘Boer zoekt Vrouw’-kijkers gunnen déze boer toch een logeerweek

Blij met Beau

Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel. Er was immers veel lof voor Beau van Erven Dorens, die de eer kreeg de toch best wel grote schoenen van Linda de Mol te vullen. Zij mocht het programma niet meenemen naar haar nieuwe werkgever toen zij overstapte naar Talpa. Of er volgende week weer net zo vrolijk meegespeeld zal worden vanaf de bank is de vraag, maar dat er weer massaal wordt uitgekeken naar Beau, lijkt overduidelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Still