Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Haal de bezem er maar door: opgeruimd huis zorgt voor beter seksleven

Haal de bezem er maar door: opgeruimd huis zorgt voor beter seksleven

Haal de bezem er maar door: opgeruimd huis zorgt voor beter seksleven

Is jouw huis een zooitje en je seksleven óók niet meer wat het is geweest? Geloof het of niet, maar uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen beide. En hoe je het ook wendt of keert, van de stofzuiger uit de kast halen is nog nooit iemand slechter geworden.

Opgeruimd huis beter voor seksleven

Een rommelige berg kleding in de hoek van de kamer, een stofnest hier en daar, en ga zo maar door. Als we de onderzoekers van Decluttr mogen geloven, kunnen deze dingen voor zoveel afleiding zorgen, dat ze een negatieve invloed hebben op je seksleven. Een rommelig huis zou je namelijk continu herinneren aan de klusjes die je nog te wachten staan, wat ervoor zorgt dat die taken door je hoofd spoken in plaats van een avontuurtje tussen de lakens.

Einde relatie

Om deze conclusie te kunnen trekken, heeft het bedrijf 1.000 mensen ondervraagd. Hiervan geeft meer dan de helft (60 procent) aan gemakkelijker in de stemming te komen in een opgeruimde slaapkamer. Daarnaast vinden de deelnemers hun partner aantrekkelijker wanneer de huishoudelijke klusjes geklaard zijn. Om er nog een schepje bovenop te doen: maar liefst 40 procent ziet een permanent rommelig huis als een reden om een punt achter de relatie te zetten.

Lees ook
Opgebiecht: ‘De vakantie die ik van mijn man kreeg, bracht ik door in bed. Met een andere vent’

Stress

Maar niet alleen heeft een rommelig huis invloed op je seksleven, het zou bovendien ook een druk leggen op je stressniveau. Dit kan weer een negatieve invloed hebben op je nachtrust, waardoor je hoofd óók niet staat naar seks. Haal de poetslappen dus maar uit de kast en aan de slag..

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock