Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo houd je elke dag een opgeruimd bureau

Zo houd je elke dag een opgeruimd bureau

Zo houd je elke dag een opgeruimd bureau

Stapelt het papierwerk op je bureau zich maar op? Tijd om de boel eens flink op te ruimen. En met deze tips wordt het nog leuk ook en houd je elke dag een opgeruimd bureau! 

Kantoorbenodigdheden

Ligt je bureau bezaaid met kantoorbenodigdheden zoals pennen, nietmachines, perforators, memoblaadjes en noem maar op? Stop alles bij elkaar in een vrolijke doos. Heb je een en ander nodig, dan weet je het altijd snel te vinden.

Stapeltjes post

Sorteer al het papierwerk door middel van stapeltjes. Denk aan ‘rekeningen’, ‘tijdschriften’ en ‘reclame’. Laatstgenoemde stapel kan rechtstreeks de papierbak in. Dat ruimt al lekker op hè? De tijdschriften verplaats je naar de woonkamer. Fijn om na het opruimen even door te lezen. En wat te doen met stapel rekeningen? Open ze allemaal en kijk wat er allemaal betaald moet worden en wanneer.

Administratie

Heb je alle rekeningen gesorteerd? Handig is om ze in van die stapelbakjes te leggen (o.a. te koop bij de Ikea) met labels als ‘spoed’, ‘later’ en ‘bewaren’.

Archiveren

Archiveer vervolgens al je papieren, denk aan loonstrookjes, verzekeringen, bankafschriften, in mooie mappen. Hierdoor wordt het doen van de administratie meteen al een stuk leuker.

Snoeren opruimen

Met een handig opbergsysteem of iets simpels als klittenband kun je snoeren in huis en rondom je bureau makkelijk wegwerken en bij elkaar houden. Dat zorgt meteen voor een opgeruimd gevoel.

Organiseer on-the-go

Het werkt een stuk fijner om gedurende de werkdag ervoor te zorgen dat je bureau opgeruimd en netjes blijft. Zo hoef je aan het einde van de dag niet alsnog alles op te ruimen of weg te bergen en ben je sneller klaar.

Productiever

Wie een opgeruimd bureau heeft is een stuk productiever. Maar wist je dat een plant op je bureau of thuis in de woonkamer je óók helpt om gemotiveerd te blijven? Volgens recent onderzoek bevordert een plant de productiviteit.

Ben jij fan van een clean desk policy? Heb je nog een tip om orde te scheppen op je bureau? Laat het ons weten in een reactie.

 

Lees ook: Belastingaangifte doen? Breng je administratie op orde!