Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opgelet: waarom het soms beter is om geen wasverzachter te gebruiken

Opgelet: waarom het soms beter is om geen wasverzachter te gebruiken

Opgelet: waarom het soms beter is om geen wasverzachter te gebruiken

Het is begrijpelijk dat je, bij het draaien van je wasjes, de wasverzachter liever niet overslaat. Je kleding, handdoeken en dekbed worden er heerlijk zacht van. Maar soms is het toch beter om het alleen bij wasmiddel te houden. Wij vertellen je waarom.

Zachte handdoeken

Bijvoorbeeld bij handdoeken. Het is natuurlijk heerlijk om je af te drogen met een zachte handdoek en daar helpt wasverzachter bij. Maar het is ook wel handig als je handdoek ook echt goed afdroogt. Als je je handdoeken te vaak met wasverzachter wast, ontstaat er een laagje op de stof, waardoor deze minder goed vocht absorbeert. Niet zo handig, als je droog en wel de badkamer wil verlaten.

Een zacht dekbed

Wasverzachter is niet alleen slecht voor je handdoeken, maar ook voor je dekbed. ’s Nachts verliezen we nogal wat lichaamsvocht. Daarom is het belangrijk dat je dekbed goed kan absorberen en zweet kan doorluchten. Wanneer wasverzachter een laagje creëert op je dekbed, kan dat niet meer. En het is natuurlijk niet fijn om badend in het zweet wakker te worden.

Lees ook
Wauw: zo vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

Zachte sportkleding

Het is erg belangrijk om de juiste sportkleding te dragen wanneer je regelmatig sport. Maar het is net zo belangrijk om je juiste kleding, dan ook op de juiste manier te wassen. Let er daarom op dat je je sportkleding niet met wasverzachter wast. Sportkleding moet goed kunnen ademen en ook hierbij wordt dat door wasverzachter bemoeilijkt. Daardoor blijft het zweet op je huid liggen. Niet zo fijn.

Geen wasverzachter, wat dan wel?

Maar wat kun je dan gebruiken als je wasverzachter moet laten staan? Wij hebben de ultieme tip: azijn. Azijn werkt uitstekend bij het verwijderen van vieze luchtjes en het maakt textiel weer zacht. De geur van azijn is misschien niet zo prettig, maar je kunt in veel winkels azijn met een geurtje kopen, zoals lavendelgeur. Azijn is ook nog eens beter voor het milieu. Win-win dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images