Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op welke plekken vergeet jij te stofzuigen?

Op welke plekken vergeet jij te stofzuigen?

Op welke plekken vergeet jij te stofzuigen?

Er zijn veel plekjes in huis die je misschien wel over het hoofd ziet als je stofzuigt. Zoals deze.

Matras en hoofdkussen

Je verschoont je lakens regelmatig, maar verschoon je ook je matras? Tijdens je slaap transpireer je veel en ook veel stof hoopt op in je kussens en dekbed. Vergeet je trouwens ook niet om af en toe je matras om te draaien? En ook niet om eens goed ónder je bed te stofzuigen?

Kasten (erin en erachter)

Vergeet niet om die grote kasten een keer goed schoon te maken. Schuif ze even opzij en zuig eronder. Ook de binnenkant moet je niet vergeten. Zuig de kast eerst even goed uit en haal er dan een vochtig doekje doorheen.

Ook je keukenkastjes moeten regelmatig gestofzuigd worden. Denk aan alle kruimels uit het brood vallen of die keer dat je per ongeluk de hagelslag omstootte en niet overal bijkomt. Houd minstens een keer per maand een kleine schoonmaak door je keuken. 

Sierkussens

Terwijl je de stofzuiger regelmatig over de bank haalt (als je een stoffen bank hebt, tenminste), vergeet je waarschijnlijk vaak om de kussens mee te nemen. Toch zitten deze leuke accessoires vol met stof en huismijt, ze slingeren immers overal rond. Af en toe even stofzuigen en ze zijn weer redelijk fris. Daarnaast kun je ze een keer in de zoveel tijd eens goed wassen om ze écht schoon te krijgen.

Lampenkappen en gordijnen

Ook dit zijn dingen waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt bij het stofzuigen. Toch is het goed om ook ze mee te nemen. Zet je stofzuiger in de laagste stand en stofzuig in stroken. Zo voorkom je dat ze kapot gaan. Als je lichte gordijnen hebt, kun je ze beter wassen.

Filter van je droger

Het is heel belangrijk om de filter van je droger regelmatig schoon te maken in verband met veiligheid. Door de grote ophoping van pluisjes en stof verhoog je namelijk het brandgevaar. Na elk gebruik even snel schoonvegen dus!

Waar vergeet jij weleens te stofzuigen?

Bron: PureWow