Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op deze manier ontkalk je gemakkelijk een douchekop

Op deze manier ontkalk je gemakkelijk een douchekop

Op deze manier ontkalk je gemakkelijk een douchekop

Als je geen waterontharder hebt, kan een douchekop na een tijdje vies ogen door kalkaanslag. Niet echt een mooi gezicht in een schone badkamer. Wij hebben hét trucje gevonden om een douchekop gemakkelijk te ontkalken, zonder veel producten te gebruiken.

Witte aanslag op de douchekop

Het is verschrikkelijk… Elke keer weer die kalkaanslag. Helaas is het bijna niet te voorkomen. De aanslag is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten. Dit mengsel zit in het leidingwater waarmee men zich doucht. Wanneer het water verdampt blijft de kalk achter en deze verdamping zorgt voor witte aanslag op de douchekop.

Lees ook
Oeps! Déze fout maken we allemaal tijdens het dweilen

Baking soda

Er zijn gelukkig trucjes om de kalkaanslag makkelijk te verwijderen. Zorg ervoor dat je baking soda in huis hebt. Meng drie eetlepels baking soda met één eetlepel water. Roer het mengsel even door elkaar. Koppel de douchekop los en poets ‘m vervolgens met een oude tandenborstel en het mengsel.

Laat na het poetsen de douchekop in het bakje met baking soda staan voor minimaal één uur. Na een uur haal je de ‘m uit het mengsel en poets je de laatste restjes met de tandenborstel weg. Maak vervolgens de kop met een schone theedoek droog en klaar is Kees!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images