Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op déze manier blijven je droogbloemen langer mooi

Op déze manier blijven je droogbloemen langer mooi

Op déze manier blijven je droogbloemen langer mooi

Droogbloemen zijn een trend van vroeger, maar zijn ook tegenwoordig niet meer weg te denken. Je komt ze overal tegen; op social media, in het interieur van je buren en bij verschillende (online)winkels. Naast dat een boeket met droogbloemen leuk staat in je huis, gaat het ook nog eens langer mee dan normale bloemen. Toch zou het kunnen zijn dat ook je droogbloemen na een tijd wat dof worden. Dus hoe zorg je er voor dat je droogbloemen nóg langer mooi blijven? Wij hebben een paar goede tips voor je. 

Droogbloemen langer mooi houden

Het klinkt misschien logisch, maar droogbloemen houden absoluut niet van water. Je zult merken dat als je het boeket toch in het water zet, de bloemen er niet mooier op worden. Omdat ze niet van water houden, houden ze ook niet van een vochtige ruimte. Zet de bloemen dus liever niet in een ruimte zoals de badkamer, maar zoek liever een drogere ruimte in huis uit. Naast de bank bijvoorbeeld.

Zet de droogbloemen uit het zonlicht

Droogbloemen hebben prachtige kleuren. Het is dan natuurlijk super jammer als je droogbloemen snel gaan verkleuren. Let daarom goed op het zonlicht. Doordat een droogboeket te lang in het zonlicht staat, zul je zien dat de bloemen gaan verkleuren. Zoek een ander plekje in huis op waar de zon minder fel naar binnen schijnt, zodat je bloemen langer mooi blijven.

Lees ook
Hier moet je rekening mee houden als je een moestuin op je balkon wil beginnen

Be careful

Wanneer je droogbloemen in huis haalt zul je merken dat droogbloemen heel kwetsbaar zijn. Als je de bloemen nog zelf wilt gaan schikken is het heel erg belangrijk dat je de bloemen altijd bij de steel vastpakt. De kans is groot dat als je ze vastpakt bij de bloem, dat die afbreekt. Dat is natuurlijk zonde van je net aangeschafte boeket.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LAMBOO DRIED & DECO (@lamboodrieddeco)

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images, Instagram