Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ontspannen zonder poespas

Ontspannen zonder poespas

Ontspannen zonder poespas

Vanessa (werkzaam voor het ministerie van Veiligheid en Justitie) kocht deze Rotterdamse bovenwoning uit 1940 ruim tien jaar geleden en sinds vier jaar woont ze er samen met haar man Ramon (werkt in een drukkerij). Ze hebben een woonoppervlakte van 80 m².

‘Toen Ramon en ik vier jaar geleden besloten te gaan samenwonen in mijn appartement hebben we bijna de hele woning aangepakt. De keuken is verplaatst – die zat daarvoor in de werkkamer – we hebben een inbouwboekenkast in de woonkamer gemaakt op de plek waar eerst twee schoorstenen zaten, boven kwam een kleedkamer die doorloopt in onze slaapkamer en we hebben alle plafonds vernieuwd en de muren glad gestuct. Onze inbouwboekenkast is echt de eyecatcher in huis. Alle kaften staan de verkeerde kant op. Dat staat mooi en rustig, en bovendien heb ik de boeken toch allemaal al een keer gelezen. Boeken zijn belangrijk voor me. Ik vind het mooi dat ze op deze manier een prominente plek in huis innemen en de boekenkast toch niet op je afkomt. Ik hou van een fris, wit en opgeruimd huis, zonder overbodige poespas. Daarom is de basis rustig en vrij neutraal en wissel ik per seizoen met plaids, kussens, kaarten, bloemen en takken. Ramon vindt het gelukkig allemaal prima, hij laat mij lekker mijn gang gaan. Wat dat betreft bof ik wel dat we dezelfde smaak hebben. Alleen de televisiehoek is zijn domein, verder mag ik het bepalen.’

Favoriete winkels (omgeving Rotterdam)

  • Opfleuren (Bloemenwinkel)
  • Keet Rotterdam
  • Loods 5 (Sliedrecht)
  • Sissy Boy

Favoriete webshops

  • Buiten de Lijntjes
  • Wonen met Lef
  • Stoer Metaal
  • Stockhomeshop

Woontip Vanessa

Ik heb altijd bloemen in huis. Het geeft kleur en leven aan een interieur en door seizoensbloemen te gebruiken krijgt je huis de sfeer van de tijd van het jaar.

Vanessa online:

www.instagram.com/vanessabarendregt

www.vrijdaggevoel.blogspot.nl