Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Strijken zonder strijkbout, tips!

Strijken zonder strijkbout, tips!

Strijken zonder strijkbout, tips!

In de lange lijst van huishoudelijke klusjes staat strijken vaak onderaan. Gelukkig zijn er snelle en efficiënte alternatieven om je kleding te strijken zonder strijkijzer.

Haardroger

Hang het kledingstuk op en blaas het droog met een haardroger (op afstand) tot de kreukels verdwenen zijn.

Douche

Sta je op het punt om onder de douche te springen? Pak het kledingstuk dat aan een strijkbeurt toe is en hang deze in de badkamer, buiten de douchecabine. Doe de deur en eventuele raampjes in de badkamer dicht. Tegen de tijd dat je de douche uitstapt, is je kleding gestoomd en kreukvrij. Ook handig voor op reis!

Waterkoker

Bijna hetzelfde als de douche, maar dan handig voor kleinere kledingstukken – bijvoorbeeld een zijden topje. Vul de waterkoker, zet ’m aan en wacht tot-ie begint te stomen. Houd het topje (aan een hanger) boven de waterkoker om eventuele kreukels weer glad te maken.

Stijltang

Wist je dat de stijltang in de jaren zestig de voorloper van de strijkbout was? Je kunt de stijltang gebruiken om kraagjes en mouwtjes glad te strijken. Let wel: zorg dat de stijltang niet te heet wordt.

Pannen

Heb je net aardappels gekookt en is de onderkant van je pan nog heet? Leg het kledingstuk op een platte ondergrond, leg daaroverheen eventueel een dunne theedoek en druk de onderkant van de pan op je kledingstuk om kreukels eruit te krijgen.

Strijken zonder strijkbout, heb jij nog tips?

Lees ook:
– Zo blijven bananen mooi geel
– Waarom zijn de bananen krom?
– Tips om te besparen op boodschappen