Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Creepy zuster uit klassieker ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ krijgt Netflix-serie en de trailer is #OMG

Creepy zuster uit klassieker ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ krijgt Netflix-serie en de trailer is #OMG

Creepy zuster uit klassieker ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ krijgt Netflix-serie en de trailer is #OMG

In de filmklassieker ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ met Jack Nicholson uit 1975 was zuster Ratched, tja… niet bepaald een zuster waar je graag door verzorgd werd. De tiran, destijds gespeeld door Louise Fletcher, krijgt nu een eigen serie op Netflix waarin we haar beter leren kennen. Na het zien van de trailer vragen we ons echter af, willen we dat wel?

Ratched op Netflix

Ja, de eerste beelden van de serie, die vanaf 18 september te zien is bij de streamingsdienst, beloven horror van het hoogste niveau. Dat kan ook haast niet anders als je weet dat de serie een bedenksel is van Ryan Murphy, het brein achter het succesvolle American Horror Story. Voor Netflix maakte Murphy ook al de series The Politician en het onlangs verschenen Hollywood.

Duivelse verpleegster

In Ratched komen we meer te weten over Mildred Ratched en zien we hoe ze van een legerzuster verandert in de beruchte creep uit de 45 jaar oude film. Uit de trailer (die er overigens fantastisch goed uitziet) blijkt dat de duivelse verpleegster ze vroeger ook al niet helemaal op een rijtje had. Te zien is hoe ze haar collega’s bedreigt en patiënten mishandelt. Daarnaast houdt ze er nogal… onorthodoxe manieren op na om hopeloze gevallen ’te helpen’.

Indrukwekkende cast

De hoofdrol in de serie is voor – hoe kan het ook anders – Sarah Paulson, de topactrice die al tien jaar de show steelt in de American Horror Story– en American Crime Story-reeksen. Naast haar schitteren ook niet bepaald de minsten: niemand minder dan Basic Instinct-legende Sharon Stone en Sex and the City-actrice Cynthia Nixon maken hun opwachting.

Lees ook
Een kersverse bingefavoriet: het oude Hollywood komt tot leven in deze nieuwe Netflix Original

De échte Mildred

Nurse Ratched was eerder op televisie te zien in sprookjesserie Once Upon A Time. Haar geestelijk vader Ken Kesey, schrijver van One Flew Over The Cuckoo’s Nest, vertelde ooit dat hij het personage baseerde op een verpleegster in een psychische inrichting waar hij ooit werkte. Jaren nadat hij het boek had geschreven, kwam hij de vrouw tegen. “Ze was veel kleiner dan ik me herinnerde, en veel menselijker”, aldus de schrijver. De verpleegster had zich herkend in het boek, maar was er volgens de schrijver niet boos over.

Ratched zie je vanaf 18 september op Netflix. Bekijk de trailer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still