Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onderzoek wijst uit dat slordige kinderen intelligenter zijn

Onderzoek wijst uit dat slordige kinderen intelligenter zijn

Onderzoek wijst uit dat slordige kinderen intelligenter zijn

Toegegeven: die troep op de kamer van je kind stoort je best wel. Best wel vaak. Maar voor je weer gefrustreerd raakt om die bak Lego die is omgevallen, uit onderzoek blijkt dat slordige kinderen een stuk intelligenter zijn. Misschien kun je met deze feitjes vaker een oogje dichtknijpen als de kleren en spullen van je kind weer eens over de grond verspreid liggen. 

Niet opruimen

Hoe dat kan? In het kort komt het neer op het feit dat het hoofd van je kind zo vol zit dat er geen ruimte meer is om aan andere dingen te denken. Ook kunnen intelligente kinderen vaak diep in gedachten verzonken zijn. Hierdoor zijn ze totaal niet bezig met hun omgeving. Ze ‘leven’ namelijk even in hun hoofd. Die rommelige kamer? Dat zien ze oprecht niet eens; met hun gedachten zijn ze heel ergens anders.

Het niet opruimen kan ook een heel bewuste keuze zijn van je kind. Intelligente mensen besteden namelijk liever hun tijd aan andere dingen die zij veel belangrijker vinden. Bijvoorbeeld een boek lezen of een film kijken. Daar steken ze ten minste wat van op en het daagt ze uit. Dat opruimen komt wel, vinden ze.

Lees ook
Dit is wat je als ouder kunt doen als je kind een winterdip heeft

Meningen

Intelligente mensen, dus ook intelligente kinderen, trekken zich vaak niks van de mening van anderen aan. Of het nu om netjes zijn of bijvoorbeeld hun uiterlijk gaat. Keuzes en gewoontes als het gaat om verzorging en hygiëne komen vaak voort uit de wens om sociaal geaccepteerd te worden. Slimme kinderen hebben geen last van die druk om geaccepteerd te willen worden door de menigte. Zo zit dat ook met opruimen. Opruimen omdat anderen vinden dat dat hoort? Dat doet hen helemaal niets.

Tja, als we het zo bekijken…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages