Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onderzoek wijst uit: Nederlandse mannen doen veel in het huishouden

Onderzoek wijst uit: Nederlandse mannen doen veel in het huishouden

Onderzoek wijst uit: Nederlandse mannen doen veel in het huishouden

Hoe zijn de rollen bij jullie thuis verdeeld? Loop jij regelmatig geïrriteerd door het huis te briesen omdat hij wéér vergeten is de was ook in de droger te doen of wordt hij horendol van jouw semi-serieuze hoarding issues (“ik ga die kranten later nog lézen! Ook die van augustus ja”)? Hoe het ook zij: jij hebt het getroffen. Onderzoek wijst namelijk uit dat Nederlandse vrouwen wereldwijd het meest te spreken zijn over de prestaties van hun man in het huishouden.

Slechts 22 procent van de Nederlandse vrouwen zou willen dat haar man wat vaker de handen uit de mouwen steekt. Hiermee steken onze boys met kop en schouders boven die van andere landen uit. Dit blijkt uit het wereldwijde Hygiene Matters-onderzoek van SCA, marktleider op het gebied van hygiëneproducten en bekend van merken zoals Tork, Tena, Libresse, Edet, Demak’Up, Tempo en Plenty. In het onderzoek werden 12.000 respondenten uit twaalf landen ondervraagd over onder andere hygiënekwesties in huis.

Wassen

Naast opruimen en poetsen zijn de Nederlandse vrouwen ook op het gebied van de was doen en het inkopen van hygiëneproducten het meest tevreden over de bijdrage van de man. Als het gaat om de verzorging van de kinderen doet de Zweedse man het echter nog iets beter. Van de Zweedse vrouwen verwacht slechts 13 procent meer medewerking van haar partner op dit gebied, bij Nederlandse vrouwen ligt dit op 17 procent. De Chinese man scoort gemiddeld het laagst op alle fronten, ruim 40 procent van hun vrouwen verwacht meer support in het huishouden.

Samen het huis poetsen en de kinderen verzorgen zou niet alleen goed zijn voor je seksleven, maar ook een positieve invloed hebben op jullie relatie. Stellen in Zweden en Nederland maken namelijk het minste ruzie met hun man over het huishouden.

Herkenbaar of juist niet? Laat het ons zeker weten!

 

Lees ook:

Bron: Hygiene Matters