Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ondergoed minimaliseren in 5 stappen

Ondergoed minimaliseren in 5 stappen

Ondergoed minimaliseren in 5 stappen

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. Deze week starten we met onze Grote Flair Opruimweken en deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Ondergoed minimaliseren

Onderbroeken, sokken en bh’s. Ik durf te wedden dat je er meer dan genoeg van hebt, maar altijd dezelfde er uit pikt, omdat die nou juist zo lekker zitten. Over ondergoed praten we niet dagelijks, terwijl we het elke dragen. Een beetje een ondergeschoven kindje dus, maar ook je ondergoedlade mag er ook netjes en geminimaliseerd uit zien, dus tijd voor wat actie!

Weg met ondergoed dat niet lekker zit of stuk is

Leeg je de lade of mand waar je jouw ondergoed in zit en kijk eens kritisch naar al je onderbroeken, sokken en bh’s. Welke zijn stuk, uitgerekt of zitten echt niet meer fijn? Weg ermee! De sokkenmand was één van de eerste dingen die ik minimaliseerde. Er lagen sokken die ik nooit droeg. En dus waren ze nog als nieuw. En dat is zonde om weg te gooien toch? Fout! Het is zonde om ze te laten liggen! Breng ze naar de kledingcontainer, zodat je er een ander blij mee kan maken.

Bepaal het aantal dat je wilt bewaren

Als je elke dag iets schoons aan trekt en minstens één keer per week je kleding wast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel paar sokken, beha’s of ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.

Zoek het ondergoed uit dat je wilt bewaren

Pak je net als ik vaak hetzelfde ondergoed uit je kast, omdat deze zo lekker zitten? Misschien heb je wel 15 beha’s, maar draag je er maar 5. Waarom zou je de rest dan nog bewaren? Wees kritisch. Zoek bijvoorbeeld 10 onderbroeken en sokken uit en doe de rest (eventueel eerst op proef) weg.

Ondergoed van bamboe

Veel weg moeten gooien en toe aan iets nieuws? Vul het aan met ondergoed van bamboe. Bamboe is namelijk duurzaam. Het is één van de weinige onuitputtelijke grondstoffen ter wereld (na de kap groeit bamboe gewoon weer door). Bovendien voelt de stof super zacht aan, is het sterk, hypo-allergeen, anti-statisch en ruikt het langer fris. Of kies voor biologisch katoen.

Tip: Heb je geen zin om ‘s ochtends keuzes te moeten maken? Houd het simpel! Zoek een onderbroek en een paar sokken uit die je écht goed zit en koop daar meerdere van. Er is niets mis mee om 10 dezelfde sokken en onderbroeken in je kast te hebben.

Leg ondergoed georganiseerd in de kast

Wanneer het ondergoed los in een lade of kast legt, blijft het zelden netjes. Wil je ondergoed graag georganiseerd in je kast of lade hebben? Gebruik dan mandjes of ladeverdelers. Ladeverdelers vind je o.a. bij Ikea of, nog simpeler, maak het zelf door een schoenendoos doormidden te knippen.

Opvouwen

Bekijk ook deze handige filmpjes:

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl