Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ojee, is een rijstwafel wel gezond?

Ojee, is een rijstwafel wel gezond?

Ojee, is een rijstwafel wel gezond?

Neem je liever een rijstwafel in plaats van een sneetje brood? Zijn je kinderen dol op rijstwafels? Lees dan snel verder want, is een rijstwafel wel echt zo gezond?!

Rijstwafel wel gezond?

De rijstwafel hoort zeker thuis in een gezond eetpatroon, maar het Voedingscentrum adviseert niet iedere dag een rijstwafel te eten. Dit omdat één zo’n wafel veel arseen bevat, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

Arseen

Arseen is een metaalstof dat in de grond zit, waardoor rijst dat stofje meekrijgt. Gewone rijst, biologische rijst, zilvervliesrijst… alle rijstsoorten bevat arseen. En dus ook rijstwafels. Als je langdurig een te veel aan arseen binnenkrijgt, kan het je zenuwstelsel en bloedvaten beschadigen. Maar gooi niet meteen de rijstwafels in de prullenbak. Volgens het centrum is het moeilijk te zeggen of je wel of niet elke dag rijstproducten kunt eten. Het hangt ervan af hoe je eetpatroon er doorgaans verder uitziet. Wat wel opvallend is, is dat rijstwafels het hoogst scoren op arseen, vergeleken met andere rijstproducten.

Rijst wassen

Er wordt dan ook geadviseerd om rijst goed te wassen voordat je het gaat koken, zodat je iets minder van de stof binnen krijgt.

Lees ook:

 

Bron: Voedingscentrum