Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Ga er maar van uit: een tweede seizoen De Luizenmoeder komt er’

‘Ga er maar van uit: een tweede seizoen De Luizenmoeder komt er’

‘Ga er maar van uit: een tweede seizoen De Luizenmoeder komt er’

Heel Nederland lijkt fan van de NPO 3-hitserie De Luizenmoeder. Niemand heeft het nog ergens anders over en in plaats van dat we de nieuwe nummer één uit de Top 40 meezingen in de auto, gonst de hele dag Juf Ank’s ‘Hallo Allemaal’ door ons hoofd (en de kantoorkantine, de wachtruimte bij de kapper en – duuh – het schoolplein). Voor ehm… ‘iedereen’ dus, hebben we goed nieuws: het is zo goed als zeker dat de serie een tweede seizoen krijgt.

Lees ook
Dit is waarom je geen enkele aflevering van De Luizenmoeder mag missen!

Kan niet anders
Daar is Henry van Loon, die de rol van conciërge Volkert speelt, in ieder geval heilig van overtuigd. “Dit kan natuurlijk niet als een nachtkaars uitgaan. Dus ga er maar van uit: een tweede seizoen De Luizenmoeder komt er”, zei hij vanmorgen vol vertrouwen in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

Bizarre kijkcijfers
De derde aflevering van De Luizenmoeder had zondagavond een ongekend hoge kijkcijferscore voor NPO 3 met 2,4 miljoen kijkers. De eerste aflevering trok nog ‘slechts’ 750.000 kijkers. Henry werd maandag gewekt door de vele blije reacties van zijn collega’s in De Luizenmoeder-groepsapp. “Ja, dit is bizar”, aldus de acteur die de rol van conciërge Volkert speelt. “Het lijkt een soort van het nieuwe Debiteuren Crediteuren te zijn. Wel heel leuk maar dit hadden we nooit kunnen vermoeden natuurlijk. Toen we bezig waren met het draaien van de serie hebben we geen moment het gevoel gehad dat het zo groot zou worden.”

‘Goede hoop’
Vorige week liet hoofdrolspeelster en mede-schrijfster Ilse Warringa nog weten dat het nog niet zeker is of de serie een vervolg gaat krijgen. “We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken”, zei ze toen.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: Still uit video