Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dat wordt weer ouderwets genieten! Officiële trailer van de Luizenmoeder-film uitgebracht

Dat wordt weer ouderwets genieten! Officiële trailer van de Luizenmoeder-film uitgebracht

Dat wordt weer ouderwets genieten! Officiële trailer van de Luizenmoeder-film uitgebracht

Nu alweer twee jaar geleden was de laatste aflevering van de hitserie De Luizenmoeder te zien. De film heeft – mede door Corona – even op zich laten wachten, maar op 30 juni kunnen we dan eindelijk weer naar juf Ank (halló allemaal) gaan kijken. De eerste officiële trailer is nu uitgebracht en één ding is zeker: het wordt weer ouderwets genieten.

Officiële trailer Luizenmoeder-film

Speciaal vanwege de trailer en natuurlijk om de Luizenmoeder-film te promoten zaten Ilse Warringa (juf Ank) en Rian Gerritsen (moeder Kim) bij Beau. Natuurlijk legt Ilse maar al te graag uit wat we kunnen verwachten. “Alle personages van basisschool De Klimop hebben een zwaar jaar achter de rug, zowel de docenten als de ouders. Juf Ank moet alle ballen in de lucht houden, omdat die ouders een jaar vol corona er op hebben zitten en er nu echt bovenop zitten”laat Warringa weten.

Vooral heel veel chaos

Aangezien juf Ank voor twee klassen moet staan en ook nog directeur is geworden, gaat het niet zo goed met haar. “Dan komt er een interim managers die de boel eens gaat organiseren”, gaat Ilse verder. “Die wil de school zodanig digitaliseren dat docenten overbodig lijken. Er komen robots voor de klas, leerlingenvolgsystemen en e-teachers.” En dat ziet er zo uit:

De tekst gaat verder onder de trailer.

Eerder dan verwacht

Luizenmoeder De Film draait vanaf 30 juni op het witte doek. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekend. Eerder leek het erop dat de verfilming van de briljante komedieserie pas in het najaar te zien zou zijn vanwege de sluiting van de bioscopen, maar vanwege de ingezette versoepelingen lijkt dat nu eerder te kunnen. #yay!

Coronagedoe

In de film is directeur Anton (Diederik Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Bíjna iedereen keert terug

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen. Ebbinge doet niet mee.

Miljoenenpubliek

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: DFW