Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ochtendperikelen: eerste hulp bij tandpastavlekken

Ochtendperikelen: eerste hulp bij tandpastavlekken

Ochtendperikelen: eerste hulp bij tandpastavlekken

Nog even snel je tanden poetsen voordat je de deur uit moet. Oh nee! Je ziet het gebeuren: een klodder tandpasta vliegt van je tandenborstel recht op je nieuwe trui. Wat nu? Snel omkleden, met water wegpoetsen, de tandpastavlekken negeren? Flair helpt!

Gebruik je een whitening tandpasta? Handel dan snel en ben extra voorzichtig met je kleding. Deze tandpasta kan namelijk spul bevatten dat je kleding aantast.

Handel snel!

Oké, misschien een open deur, maar het is van belang dat je echt snel te werk gaat. Schraap de tandpasta voorzichtig van je kleding met een scherp voorwerp, bijvoorbeeld een mesje. Je vingers gebruiken kan ook, maar pas op dat je niet te veel wrijft. Dat maakt de vlek alleen maar erger.

Dep met een doek

Maak een zachte doek vochtig met warm water en dep deze voorzichtig op de vlek. Je kunt daarna ook een beetje wasmiddel mengen met warm water als de vlek echt hardnekkig is.

Gebruik alternatieven

Oma’s schoonmaaktip: druppel een heel klein beetje olijfolie op de vlek, gevolgd door water met afwasmiddel. Na een paar minuten moet je de vlek weg kunnen vegen.

Ook citroensap of azijn zouden helpen tegen een tandpastavlek. Echter heb je daar niks aan op de korte termijn. Dit kun je beter gebruiken alvorens het wassen om zeker te weten dat de vlek verdwijnt in de wasmachine.

Lees ook:
Een barst in je telefoonscherm? Fiks het met tandpasta

Helpt dit allemaal niet? Dan zit er helaas niets anders op dan de trui in de wasmachine te doen. En omkleden dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: wikiHow | Beeld: Getty Images