Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om er maar het beste van te maken: 6 uitgestelde klusjes waar je tijdens de lockdown júist tijd voor hebt

Om er maar het beste van te maken: 6 uitgestelde klusjes waar je tijdens de lockdown júist tijd voor hebt

Om er maar het beste van te maken: 6 uitgestelde klusjes waar je tijdens de lockdown júist tijd voor hebt

Het kan haast niet anders dan dat je je inmiddels begint te vervelen tijdens de lockdown. Dat komt goed uit, want waarschijnlijk heb je nog genoeg uitgestelde klusjes liggen. Misschien moet je even zin maken, maar achteraf zal het goed voelen om helemaal ready het nieuwe jaar te beginnen.

Lockdown klusjes

Sinds een paar dagen is het dan toch écht zo: Nederland is op slot. De sportscholen zijn gesloten, uiteten gaan is er al maanden niet bij en alleen de essentiële winkels mogen hun deuren geopend houden. Helaas is er niet veel aan, maar hé, dan moeten we er thuis maar het beste van maken. We snappen dat je dat liever doet met een gezellig spelletje of je favoriete serie, maar dit is hét uitgelezen moment om klusjes in huis te doen. Je weet wel, van die dingen die je eeuwig blijft uitstellen en altijd blijven liggen. Onderstaande bijvoorbeeld:

1. Keukenkastjes opruimen

Oké, wees eerlijk: hoelang is het geleden dat jij je keukenkastjes uitruimde? Een ideaal klusje voor tijdens deze lockdown en heel fijn om met een schone keuken het nieuwe jaar in te gaan. Dus: pak een sopje, check al je kruidenpotjes en olietjes op houdbaarheidsdatum en – als je dan toch bezig bent – haal meteen even een doekje door je koelkast.

2. Computer opruimen

Nu we veel thuiswerken kan je computer ook wel een opruimbeurt gebruiken. Zoek je bestanden uit, gooi die foto’s en schermafbeeldingen van je bureaublad en sorteer alles netjes in mapjes. En oh, vergeet je prullenbak niet te legen. Is de computer ook meteen weer een stuk sneller.

3. Zorgverzekering afsluiten

Als je dan toch achter de computer zit, sluit dan ook een nieuwe zorgverzekering voor 2021 af. Bespaart je geld, je weet weer even waar je staat en het voelt gewoon fijn als dat van je to-dolijstje af is.

4. Financiële zorgen zijn niét voor morgen

Die zorgverzekering geregeld? Mooi. Blijf dan nog even zitten om alles van 2020 af te ronden én bekijk waar je misschien nog wat kunt besparen. Een telefoonabonnement dat goedkoper kan, overstappen van energiemaatschappij en dat ene abonnement opzeggen waar je tóch niets mee doet. Fijn als je precies weet waar je geld naartoe gaat.

5. Update je garderobe…

…en wees niet te mild voor jezelf. Versleten onderbroeken, sokken met gaten, panty’s met een ladder of jurkjes die nét een maatje te klein zijn? Gooi ze weg of – als de items er nog goed uitzien – doneer of verkoop ze. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd; echt waar.

Lees ook
Digitaal opruimen: je telefoon of computer opschonen doe je het best op deze manier

6. Check de rommel(lade, -bakjes, -kast)

We hebben ‘m allemaal; de rommelverzamelplek. Of het nu een bakje is, een hele kast of een lade; zoek hem uit. Gooi weg, sorteer, vind terug en geef eventueel weg. En verder: sterkte tijdens de lockdown.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock