Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nostalgie: 10 afkortingen die je vroeger op msn gebruikte

Nostalgie: 10 afkortingen die je vroeger op msn gebruikte

Nostalgie: 10 afkortingen die je vroeger op msn gebruikte

Vandaag ben je op elk moment van de dag bereikbaar via je smartphone. Tieners zullen dan ook nooit weten hoe het voelde om heel de dag uit te kijken naar je msn-sessie in de avond. Roddelen met je vriendinnen over klasgenoten of na enige twijfeling dan toch je crush proberen toe te voegen aan je vriendenlijst. Als je nu al enkele nostalgische gevoelens ervaart, zul je zeker onderstaande afkortingen nog wel herkennen.

  1. Hoest? En nee dat had niets te maken met hoesten of kuchen, het was nu eenmaal de standaard openingsvraag om te weten te komen hoe het met de andere ging.
  2. Hvj Dit stond standaard in je msn-naam en werd gevolgd door luttele namen van vriendinnetjes. Of we ook al echt wisten wat houden van inhield, laten we even in het midden.
  3. Hjg Wie nog niet klaar was om de bovenstaande afkorting te gebruiken, greep automatisch naar deze. Zo kon je je gevoelens toch uitdrukken, zonder een long-term commitment aan te gaan.
  4. Nwly Of ook wel in het Nederlands ‘wil je niet kwijt’. Onze kennis van de Engelse taal was dan ook nog beperkt natuurlijk. Met 75% van de mensen waartegen je dit vroeger gezegd hebt, heb je waarschijnlijk geen contact meer.
  5. Sws Sowieso dat ook deze in je msn-taaltje voorkwam.
  6. Brb Een korte trip naar het toilet, iets halen om te eten of je moeder even helpen met de afwas, het werd standaard voorafgegaan door deze afkorting.
  7. W8ff Even geen zin meer om te praten of een belangrijker gesprek dat je focus nodig had? Je liet de andere gewoon even wachten.
  8. OMG Oh eM Gee!
  9. Wrm Toen we nog dachten dat het cool was om de klinkers weg te laten.
  10. LOL Deze afkorting werd minstens 10 keer in elk gesprek gebruikt. En niet dat je telkens luidop aan het lachen was.

giphy (14)

Lees ook: