Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit meer ladders in je panty

Nooit meer ladders in je panty

Nooit meer ladders in je panty

Eerder schreven we al hoe je gaatjes en haaltjes in panty’s kunt fixen (bijvoorbeeld door met transparante nagellak te lakken). Maar gelukkig zijn er ook tips en trucjes om ladders te voorkomen!

Een goed begin is het halve werk

Doe dus een goede aankoop! ’Denier’ op de verpakking geeft de fijnheid van een panty aan. Hoe hoger het getal, des te kleiner de kans dat de panty stukgaat. Met een denier van 200 zul je geen ladders krijgen, daar kun je van op aan.

Aan- en uittrekken

Om te voorkomen dat er bij het aan- of uittrekken van je panty ineens een gaatje ontstaat, kun je een iets duurdere panty kopen, eentje met extra versteviging bij de tenen. Houd ook je nagels goed in de gaten. Knip of vijl ze bij, zodat ze egaal zijn en de panty bij het aan- of uittrekken niet blijft haken. Ook handig: rol de panty, zodat je tenen niet door de gehele panty moeten. Minder kans op haaltjes! Tot slot: smeer je benen van tevoren in met een hydraterende crème, zo ’pakt’ de panty beter.

Invriezen

Kies voortaan voor een lingeriezakje om je panty’s in te wassen. Zo raken ze niet in de knoop met andere kledingstukken en blijven ze mooi van kwaliteit. Nog een tip: wanneer je een nieuwe panty hebt gekocht, kun je de panty enkele seconden in het water houden. Wring ‘m uit en stop ‘m dan in een plastic zakje in de vriezer. Haal het zakje er de volgende dag uit en laat het op kamertemperatuur komen. Droog? Aantrekken maar! Dit trucje zorgt ervoor dat je panty langer meegaat.

Ga jij het proberen? 

Lees ook: 5x praktisch met panty’s