Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fan van ‘Big Little Lies’? Dan wil je vandáág nog beginnen aan deze gloednieuwe serie

Fan van ‘Big Little Lies’? Dan wil je vandáág nog beginnen aan deze gloednieuwe serie

Fan van ‘Big Little Lies’? Dan wil je vandáág nog beginnen aan deze gloednieuwe serie

De serie ‘Big Little Lies’ is één van de betere series van de afgelopen jaren. Het spannende drama met hoofdrollen voor Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Liane Moriarty en is overladen met prijzen. Nu is Nicole Kidman terug als hoofdrolspeelster in een gloednieuwe dramaserie, die – verrassing! – eveneens gebaseerd is op het jongste boek van de bestseller-auteur.

Nicole zwaait de scepter

Van de page-turner Nine Perfect Strangers, dat bijna drie jaar geleden uitkwam, is een miniserie gemaakt. Nicole Kidman kocht de filmrechten nog geen drie weken na het verschijnen van het boek en speelt dus niet alleen een rol in de nieuwe serie, maar is ook weer één van de producenten.

Sterrencast

Naast Kidman bestaat de cast uit een heel rijtje bekende namen. Zo is Melissa McCarthy (Bridesmaids) van de partij, evenals Luke Evans (Beauty & the Beast), Michael Shannon (The Shape of Water),  Regina Hall (Girls Trip) en Bobby Cannavale (Mr. Robot).

Creepy

De serie vertelt het verhaal van negen mensen die in de stad wonen en een rustgevend verblijf in een retraite boeken bij eigenaresse Masha (Kidman). Zij belooft hen negen dagen ‘healing‘, maar als ze aankomen in het welnesscentrum, loopt alles echter anders dan ze gehoopt hadden. De trailer maakt duidelijk dat de creepy Masha niet zo engelachtig is als ze eruitziet. Brrr, kippenvel!

Slopende productie

Het filmen van de serie, wat middenin de coronacrisis moest gebeuren, ging ook niet bepaald over rozen. Vanwege de pandemie en de strikte wetgeving in Australië, de (waanzinnig mooie!) plek waar de film tijdens de crisis werd opgenomen, was de productie vrij slopend, vertelt Kidman aan The Sun-Herald. Achteraf gezien is het volgens haar een wonder dat het allemaal door heeft kunnen gaan. “Als we hadden geweten hoe hoog het risico was dat alles afgeblazen zou worden, denk ik niet dat de financiers van de film ermee hadden ingestemd. We speelden eigenlijk een soort Russisch roulette.”

Lees ook
Déze op een boek gebaseerde dramaserie over een ‘onmogelijke’ liefde is vanaf vandaag te zien

(Niet zo) mini-serie?

Big Little Lies werd in 2017 door Kidman verfilmd tot een miniserie, die zo populair was dat er zelfs een tweede seizoen op volgde. Stiekem geeft dat ons nu al hoop voor het veelbelovende Nine Perfect Strangers. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruitlopen en eerst deze reeks maar eens gaan aanschouwen. De eerste drie afleveringen van Nine Perfect Strangers zijn vanaf nu te bingen op Amazon Prime (slechts 2,99 per maand), daarna verschijnt iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PrimeVideo | Beeld: Still