Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op zoek naar een nieuwe baan? Met deze tips bemachtig je jouw dreamjob

Op zoek naar een nieuwe baan? Met deze tips bemachtig je jouw dreamjob

Op zoek naar een nieuwe baan? Met deze tips bemachtig je jouw dreamjob

Na Corona hebben we ineens allemaal behoefte aan wat anders, iets nieuws. Misschien wel een nieuwe baan? Je bent zeker niet de enige die op zoek gaat naar een nieuwe baan. Uit onderzoek van vacaturesite Indeed blijkt namelijk dat een miljoen Nederlanders binnenkort nieuw werk wilt. Het liefst vind je natuurlijk je droombaan, maar hoe? Deze tips geven je het duwtje in de rug. 

Wat is mijn droombaan?

Stel, je weet nog niet wat jouw droombaan eigenlijk is. Dan is het handig om de volgende stappen te volgen om hierachter te komen. Ben jij wel al zeker van je ultieme dreamjob? Werk dan de punten in de volgende alinea af.

  1. Maak een lijst met je passies. Al je passies, zowel privé als zakelijk.
  2. Bepaal je sterke eigenschappen en aan welke eigenschappen je nog wil werken. Naar deze competenties kun je vervolgens zoeken in vacatureteksten.
  3. Denk na over je levensstijl. Welke baan past hierbij? Zoek dat goed uit. Als je kinderen hebt en graag thuis bent, is het bijvoorbeeld niet handig om veel te moeten reizen voor je werk.
  4. Verken ook andere opties en vakgebieden. Blijf niet hangen in datgene waarvoor je hebt gestudeerd als het je niet gelukkig maakt.

Lees ook
Ilse (28) verruilde haar harde juristenwerk voor de boerderij: ‘Het is geen baan meer, maar mijn leven’

Hoe bemachtig ik mijn droombaan?

Oké, je hebt jouw droombaan bedacht. Deze tips helpen je hoe je deze baan daadwerkelijk kunt bemachtigen.

  1. Richt je op activiteiten die overeenkomen met je droombaan. Hierdoor kom je er snel achter of het echt wat voor je is. Ook doe je al ervaring op en daar heb je nooit teveel van.
  2. Maak een carrièreplan; een lijst met doelen op de korte en lange termijn. Hierdoor behoud je makkelijker je motivatie.
  3. De keuze is reuze, dus je moet echt op jacht gaan naar je dreamjob. Pak je competentielijst er nog eens bij en stel zoveel mogelijk zoekfilters in. Hoe concreter, hoe makkelijker de zoektocht.

En psst, is jouw droombaan werken op de leukste redactie van Nederland? Zoek dan niet verder, want Flair zoekt stagiaires voor de online redactie én een audiovisuele stagiaire.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Indeed | Beeld: Getty Images