Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuw sociaal netwerk gelanceerd: Cribber

Nieuw sociaal netwerk gelanceerd: Cribber

Nieuw sociaal netwerk gelanceerd: Cribber

Vandaag komt het nieuwe Nederlandse sociale netwerk Cribber online – een sociaal netwerk voor studenten en studentenhuizen. Dat klinkt als Facebook, maar volgens oprichters Max Meulendijk en Remco van Buren is Cribber net iets anders.

Max Meulendijk merkte tijdens zijn studietijd dat hij een groot deel van zijn identiteit ontleende aan het studentenhuis waarin hij woonde. Hij en zijn huisgenoten waren trots op hun huis en wilden dat met de wereld delen. “Wij wilden onze identiteit ergens kwijt, maar een website bezoekt helemaal niemand,” zei Meulendijk tegen RTL Z. Samen met Van Buren bouwde de jonge ondernemer een landingspagina en binnen een dag meldden meer dan 100 studentenhuizen zich aan.

roomies

copyright: giphy

Taakverdeling & borrels

Studentenhuizen kunnen op het platform de onderlinge taakverdeling regelen, huisuitjes plannen of vergaderingen inlassen. Ook eventuele irritaties of borrelplannen kunnen via het netwerk besproken worden.

Verder kunnen studenten via Cribber een kamer zoeken, verhuren of onderhuren – zoals ook kan op Kamernet.nl, alleen dan goedkoper. Voorlopig is Cribber nog gratis, maar Meulendijk wil de studenten een kleine vergoeding laten betalen als ze via Cribber op zoek gaan naar een kamer. “Bij Kamernet betalen studenten ongeveer 32 euro per maand. Bij ons wordt dat nog niet eens de helft.”

 

Lees ook:

Bron: RTL Z // Afbeelding: copyright Cribber