Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nice to know: dit is hoeveel mensen op de wereld dezelfde achternaam hebben als jij

Nice to know: dit is hoeveel mensen op de wereld dezelfde achternaam hebben als jij

Nice to know: dit is hoeveel mensen op de wereld dezelfde achternaam hebben als jij

Als jouw achternaam De Jong is, kijk je er vast niet van op dat er meerderen met die familienaam rondlopen. Maar ook als je een wat minder voorkomende naam hebt, ben je zeker niet de enige. Er bestaat een leuke tool waarmee je kunt kijken hoeveel mensen op de wereld dezelfde achternaam hebben als jij. 

Dezelfde achternaam

Op de website forebears.io kun je jouw achternaam invoeren. Vervolgens kun je bekijken hoeveel mensen op de wereld ook jouw naam hebben. Daarnaast zijn er leuke weetjes over namen te vinden op het platform en tevens statistieken over die namen en landen van over de hele wereld. Je kunt bijvoorbeeld zien in welk land jouw achternaam het meest voorkomt.

Lees ook
Nicky Opheij was drie centimeter ‘te dik’ om door te breken als internationaal model na HNTM

Populair

De populairste naam in Nederland kun je misschien wel raden. We schreven ‘m al in het intro: dat is De Jong. Op de tweede plek staat de achternaam Jansen. De Vries staat op de derde plek. De website kreeg voor het laatst een update in 2014.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Forebears | Beeld: Getty Images