Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Huilen: déze 13 Netflix-series stoppen dit jaar nog

Huilen: déze 13 Netflix-series stoppen dit jaar nog

Huilen: déze 13 Netflix-series stoppen dit jaar nog

Netflix brengt veel moois, maar aan alles komt helaas een einde. Van deze series weten we al dat ze in 2020 eindigen… *snik!*

1. 13 Reasons Why

Het tienerdrama 13 Reasons Why maakte in 2017 veel los, vanwege de verwijzingen naar zelfmoord en seksueel misbruik. Aanvankelijk was de zware serie bedoeld als miniserie, maar door het succes plakte Netflix er nog een paar seizoenen aan vast, die er door de jaren heen niet beter op werden. Dit jaar verschijnt het vierde, laatste seizoen van de serie; wanneer precies is nog onbekend.

2. Anne With An E

Deze dramaserie is gebaseerd op het boek Anne Of Green Gables, en is een co-productie tussen Netflix en CBC Television. Dit jaar verscheen het derde seizoen en helaas bleek dit ook meteen het laatste. CBC gaf aan dat het lastig is om samen te werken met Netflix, en dat het op de lange termijn niet goed is voor Canadese televisieprogramma’s. Waarom precies is niet helemaal duidelijk geworden (misschien moet de NPO daar nog even achteraan?), maar voor Anne valt het doek voorlopig. Wel lopen er verschillende acties om de serie te redden, met medewerking van o.a. Ryan Reynolds en Sam Smith dus héél misschien is er nog een beetje hoop.

3. BoJack Horseman

Het depressieve paard BoJack komt zijn innerlijke demonen nog één keer onder ogen in het zesde seizoen van zijn serie. De weg naar een ‘normaal’ leven is lang en moeilijk, maar BoJack heeft in elk geval geleerd om uit zijn eeuwige slachtofferrol te kruipen. Hoewel de serie enorm hoog aangeslagen werd, weet het grote publiek deze komedie/dramatekenfilmserie nog niet massaal te vinden.

4. Dark

Dit ‘Duitse antwoord op Stranger Things’ gaat over een tijdmachine die de levens van verschillende families hopeloos overhoop haalt. Het einde van de wereld dreigt zelfs; in het derde seizoen zien we of het onheil te voorkomen is… Volgens de makers van Dark was het altijd al de bedoeling dat het verhaal in drie seizoenen verteld zou worden. Wanneer precies het laatste seizoen dit jaar verschijnt is nog niet bekend.

5. Dear White People

Deze scherpe serie draait om een paar gekleurde studenten op een prestigieuze Amerikaanse universiteit. Hoewel de witte en zwarte studenten goed met elkaar om proberen te gaan, beleven de twee groepen de studietijd absoluut niet hetzelfde. Dear White People draait om de manieren waarop groepen elkaar (bewust of onbewust) tegen de haren instrijken.

6. Fuller House

Toen het vervolg op de populaire sitcom Full House in 2016 verscheen waren de kritieken niet mals. Tegen alle verwachtingen in hield de show het toch zes seizoenen vol, en werd in de latere seizoenen ook een stuk leuker om te kijken. De laatste paar jaar was het al vaak onduidelijk of Fuller House verlengd zou worden, en in 2019 viel het doek. De tweede helft van het vijfde seizoen verschijnt ergens in 2020 en is het slotstuk van de serie.

7. Glow

In 2020 klinkt ook de bel voor de Gorgeous Ladies Of Wrestling! Glow draait om een groep vrouwen die door willen breken in de showbizz, door op te treden in een worstelcompetitie voor dames. De serie is enorm grappig, maar biedt ook enorm veel drama in én buiten de ring.

8. Insatiable

Insatiable draait om de rigoureuze wraakcampagne die Patty (Debby Ryan) voert op haar high school. Lange tijd werd ze gepest vanwege haar gewicht, maar als ze afgevallen is probeert ze haar kwelgeesten helemaal kapot te maken. Dat lukt aardig! De serie kreeg veel kritiek omdat de draak wordt gestoken met vollere figuren, maar dat zorgde ook voor veel publiciteit (en een tweede seizoen). In februari 2020 werd bekend dat er geen derde reeks meer volgt.

9. Lucifer(?)

In Lucifer verschijnt Satan himself ineens in Los Angeles om daar een nachtclub te runnen. Daarnaast helpt hij de politie om de vuilste misdadigers op te sporen en gruwelijk te straffen. Netflix redde deze serie toen Fox ‘m na drie seizoenen stopzette. Er werden nog twee seizoenen aan vast gebreid, maar toen leek het erop dat Lucifer na het vijfde seizoen écht zou eindigen. Na aanhoudend protest van fans kreeg het slotseizoen extra afleveringen, en volgens geruchten komt er mogelijk nóg een reeks. Lucifer is dus geannuleerd onder voorbehoud.

10. Soundtrack

Muziek staat centraal in deze romantische dramaserie/musical. Door de invloed van muziek raken de levens van deze mensen in Los Angeles innig met elkaar verbonden. Een tweede seizoen krijgt Soundtrack helaas niet.

11. Spinning Out

In het drama Spinning Out raakt de jonge figuurschaatster Kat ernstig geblesseerd, waardoor ze haar carrière veel te vroeg beëindigt. Uiteindelijk ziet ze een nieuwe kans als een getalenteerde mannelijke schaatser een duo met haar wil vormen. Kat wordt geplaagd door faalangst én een bipolaire stoornis. De serie, een beetje te vergelijken met Black Swan, stopt na één seizoen.

12. The Rain

In deze Deense sciencefictionserie probeert een groep jongeren te overleven nadat een verwoestend virus zich verspreidt via regendruppels. De tieners gaan op zoek naar de vader van één van hen, die mogelijk een geneesmiddel heeft voor het virus. Het duistere medische bedrijf Apollon probeert het virus veilig te stellen, waardoor iedereen in gevaar komt. Het spannende The Rain komt in 2020 ten einde in het derde seizoen. Een releasedatum is er nog niet, maar naar verwachting wordt het mei.

13. The Ranch

In The Ranch keert Colt (Ashton Kutcher) na een mislukte football-carrière terug naar de ranch waar hij opgroeide. Samen met zijn stoere broer Rooster (Danny Masterson) en pa Beau (Sam Elliott) probeert hij zich weer aan te passen aan het cowboyleven. De show zat al in zwaar weer na het ontslag van Danny Masterson, en dat het vierde seizoen het laatste was is dus ook niet heel erg verrassend.

Lees ook
Zet de tissues maar klaar: deze gloednieuwe tranentrekker staat eindelijk op Netflix

Netflix-aanbod 2020

Dit jaar eindigen er dus aardig wat publieksfavorieten op Netflix. Jammer, maar er is nog genoeg om warm voor te lopen! La Casa De Papel gaat nog steeds lekker, en waarschijnlijk verschijnt eind dit jaar een nieuw seizoen Stranger Things. Daarnaast komen er ook nog een paar gave films uit!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Netflix