Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Netflix Originalhit van het moment: ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.’

Netflix Originalhit van het moment: ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.’

Netflix Originalhit van het moment: ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.’

De opvallende titel Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives is voldoende om de aandacht te trekken en het bizarre verhaal houdt de kijker van begin tot eind aan het scherm gekluisterd. Superguide schreef een recensie over deze bizarre docuserie.

In de eerste vijf minuten van de documentaireserie Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives wordt het hele verhaal even snel verteld. Je zou denken dat het dan niet meer nodig is om de vier afleveringen te kijken, maar juist deze compilatie van WTF-momenten zorgt ervoor dat je de Netflix Original in één ruk wil verslinden.

Keukenprinses

Chefkok Sarma Melngaiis is eind jaren negentig één van de eerste koks die experimenteert met de veganistische keuken en het kost haar weinig moeite om vleesloos eten hip te maken. De keukenprinses groeit uit tot een icoon en zelfs Hollywoodster Alec Baldwin wordt een vaste klant in haar restaurant. Alles gaat Sarma voor de wind, totdat de blondine op internet ene Shane Fox ontmoet en in de ban raakt van deze geheim agent met magische krachten.

Onsterfelijke supersoldaat

Ja, dat lees je goed. Shane is naar eigen zeggen een supersoldaat, die een manier heeft gevonden om onsterfelijk te worden en hij kan hetzelfde doen voor Sarma en haar geliefde hond. Om eeuwig te leven moet ze zijn instructies opvolgen en regelmatig geld overmaken zodat zijn vijanden hem niet vermoorden. Tinder Swindler Simon Leviev gebruikte datzelfde smoesje, maar die oplichter lijkt een lieverdje vergeleken met de agressieve catfish die Sarma aan de haak heeft geslagen.

Ongeloofwaardige praatjes

Omdat het hele verhaal al in het begin wordt verteld, draait het bij Bad Vegan niet om de verrassingen en plotwendingen, maar om het verhaal erachter. Hoe kan een succesvolle, intelligente vrouw als Sarma vallen voor de ongeloofwaardige praatjes van een man die veel te veel films heeft gekeken? Was het eenzaamheid? De liefde voor haar hond? Of geloofde de spirituele veganist écht in de sprookjes?

Thor als levensverhaal

De Netflix Original doet een poging om een antwoord op deze vraag te vinden, maar slaagt daar niet echt in. Sarma krijgt de kans om haar verhaal te vertellen en ook al is de Bad Vegan heel openhartig, haar uitleg is niet echt geloofwaardig. In het begin had de gevallen chefkok geen reden om aan haar vriendje te twijfelen en toen Shane het plot van superheldenfilm Thor gebruikte als zijn eigen levensverhaal was het te laat om aan hem te twijfelen.

Hart van goud

De Netflix Original laat ook de mensen om haar heen uitgebreid aan het woord en zij geven gelukkig meer context. Zo krijg je toch een goed beeld van de eenzame, hardwerkende vrouw met een hart van goud. En deze karakteristieke figuren om haar heen zorgen ook voor de leukste momenten. Restaurantmanager Bonnie zegt wat wij denken en de Russische barman Nazim lijkt zo weggelopen uit de videogame Grand Theft Auto 4.

Conclusie

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives lijkt in eerste instantie een juicy misdaadverhaal te worden vol bizarre plotwendingen, maar de documentaireserie zit iets subtieler in elkaar en vertelt een tragisch verhaal over een lieve vrouw en een slechte man. Daardoor is de Netflix Original veel smaakvoller dan je zou denken.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives is te zien op Netflix.

Netflix staat vol met true crime-documentaires en Superguide heeft de beste op een rijtje gezet. Wil je nog een opzienbarend verhaal over een schaamteloze oplichter zien? Bekijk dan The Tinder Swindler of de dramaserie Inventing Anna

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress