Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze nieuwe Nederlandse serie á la ‘Penoza’ en ‘Nieuwe Buren’ móet je zien

Déze nieuwe Nederlandse serie á la ‘Penoza’ en ‘Nieuwe Buren’ móet je zien

Déze nieuwe Nederlandse serie á la ‘Penoza’ en ‘Nieuwe Buren’ móet je zien

Heerlijk bingenieuws deze maandag: er komt weer een piekfijne serie aan op Netflix. De Belgisch-Nederlandse serie ‘Undercover’ bevat alle elementen die een serie van eigen bodem leuk maken: een goede dosis misdaad, knappe Nederlandse actrices, acteurs met Vlaamse accenten en humor zoals alleen Belgen en Nederlanders die samen kunnen hebben. Alleen de trailer is al driedubbel genieten!

Een drug leventje

Undercover (met de verontrustende tagline: ‘Wanneer je prooi je beste vriend wordt’) speelt zich af op een camping ergens in het zuiden des lands. Daar voert de Eindhovense crimineel Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers – u allen welbekend van de Jumbo-reclames – snode plannen uit tussen de spelende kinderen, de barbecues en de plaatselijke bakker. Zijn misdaadexpertise richt zich op drugs, met alle bijbehorende xtc-pillen van dien. Sterker nog: Ferry geldt als één van de grootste XTC-producenten in de wereld.

De tekst gaat verder onder de foto.

Str*nt aan de knikker

Maar het rustige leventje van Ferry wordt plots verstoord wanneer twee undercover agenten, gespeeld door de Belgische Tom Waes en de Nederlandse Anna Drijver, zijn territorium betreden. Gaat het Ferry lukken om de dans te ontspringen? Ook de Belgische Kevin Janssens en de Nederlandse Elise Schaap (met héérlijk Brabants accent) spelen een rol in de serie. En het belooft een flink potje spannend te worden – de trailer doet denken aan thrillersuccessen als Nieuwe Buren en Penoza.

Lees ook
Zien: dít zijn de eerste (spannende!) beelden van de Nederlandse Netflix-serie ‘Ares’

Aftellen!

Undercover is een samenwerking tussen De Mensen, Dutch Filmworks en VRT/Eén en is sinds zondag 24 februari al te zien op de Belgische zender Eén. Voor wie de start gemist heeft of deze zender niet kan bekijken, is er goed nieuws. De makers hebben namelijk ook een dealtje gesloten met Netflix. Op 3 mei verschijnt de serie uit eigen land op de streamingsdienst en kan het bingefeest beginnen.

Bekijk hieronder de (volgens ons) héél veelbelovende trailer:

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva | Beeld: Still